chirurgie plastica

Clinica Pro Estetica este prima clinica privata de chirurgie plastica din Bucuresti fondata  in 1994. De la bun inceput activitatea clinicii a fost orientata catre chirurgie estetica moderna, cu tehnici minim invazive. Dintre clinicile de chirurgie plastica, in  Clinica Pro Estetica s-au realizat pentru prima oara in Romania injectari cu toxina botulinica pentru riduri, s-au facut primele reconstructii mamare postmastectomie cu tesut adipos, Dr. Dana Jianu a efectuat impreuna cu Prof. Florin Isac primul implant mamar. De asemenea primele operatii plastice de chirurgie regenerativa s-au efectuat in Clinica Pro Estetica. Fata de celelalte clinici private de chirurgie plastica sau de clinicile de estetica, Pro Estetica se diferentiaza prin experienta echipei de profesionisti recunoscuti cu adevarat in domeniul lor, combinata cu dorinta de a pune la dispozitia pacientilor toate posibilitatile tehnice moderne, astfel operatiile plastice si estetice sunt efectuate minim invaziv, cu lasere chirurgicale, lasere vasculare si dermatologice, sub control vizual si magnificat, folosindu-se proceduri de chirurgie regenerativa si celule pluripotente.

 • Chirurgie plastica estetica

  Personal medical

  • Dr. Dana Jianu
   Medic primar chirurgie plastica
  • Dr. Maria Filipescu
   Medic primar chirurgie plastica
  • Dr. Oltjon Cobani
   Medic specialist chirurgie plastica
  • Dr. Daniel Popescu
   Medic primar chirurgie plastica

  Personal medical

  « 1 de 17 »

  « 1 de 10 »

  « 1 de 6 »

  « 1 de 7 »

  « 1 de 3 »

  « 1 de 33 »

  « 1 de 5 »

  « 1 de 15 »

 • Complicaţii posibile în chirurgia estetică

  Complicaţiile posibile în urma unor operaţii estetice sunt aceleaşi ca după oricare altă intervenţie chirurgicală. Deşi este puţin probabil să se producă, în condiţiile în care pacientul respectă indicaţiile medicului pre şi post operator iar tehnicile actuale sunt mai puţin traumatizante, complicaţiile operatorii posibile şi riscurile trebuiesc cunoscute şi asumate de pacient atunci când acesta solicită o intervenţie de chirurgie estetică. Chirurgul şi echipa  sa vor face  tot posibilul pentru a diminua riscul apariţiei complicaţiilor. Posibilele complicaţii sunt legate de:

  1. Anestezia generală. Statistic, la un pacient dintr-un milion anestezia poate avea risc vital. Se preîntâmpină printr-o investigare riguroasă a pacientului preoperator, competenţă medicală, medicamente de cea mai bună calitate.
  2. Infecţia. Se recunoaşte ca o zonă dureroasă, umflată, roşie, fiebinte, cu acumulare de secreţie purulentă însoţită de febră (peste 38°C), eventual frisoane. La apariţia acestor semne trebuie să sunaţi chirurgul. Se combate cu: pungă cu gheaţă (învelită într-un prosop, nu direct pe piele !) aplicată în zona respectivă, antiinflamatorii, antibiotice sau/şi drenaj ( incizie) chirurgical. Pentru ca operaţia să nu se infecteze, pansamentele nu trebuie udate ci menţinute uscate şi curate. Igiena personală şi a locuinţei trebuie menţinute foarte riguros! De subliniat că o uşoară inflamaţie (roşeaţă) a zonei operate şi o temperatură a corpului până în 37,8ºC (subfebră), în zilele imediat următoare operaţiei pot să indice nu o infecţie ci o reacţie de răspuns mai energică din partea organismului. Se combate cu aceleaşi remedii ( mai puţin tratamentul chirurgical).
  3. Hematomul sau seromul. Înseamnă o acumulare de sânge sau fluide (ser sangvinolent) în zona operată care în cantităţi prea mari (mai mari decât are organismul capacitate să resoarbă) trebuie evacuate prin puncţie (cu seringa) sau intervenţie chirurgicală. Se poate remarca prin umflarea exagerată, de obicei unilaterală, a unei zone operate: hainele devin strâmte brusc, exteriorizarea de sânge roşu-aprins. La apariţia acestor semne este indicat să sunaţi chirurgul! În general, o sângerare postoperatorie se poate datora unui efort fizic sau unor mişcări prea intempestive, bruşte sau violente. De aceea câteva zile după operaţie profitaţi de convalescenţa dumneavoastră pentru a vă odihni şi nu pentru a face munci casnice, grădinărit sau orice altă ocupaţie care v-ar solicita fizic prea mult sau a v-ar expune la traumatizări, chiar şi involuntare din partea celorlalţi, pentru 2-3 săptămâni. Evitati chiar şi petrecerile (mai ales cele din familie  deoarece rudele care nu ştiu că aveţi o operaţie pot să vă strângă excesiv în braţe ). De asemenea trebuie să evitaţi şofatul!
  4. Necroza (moartea unei zone de piele). Pielea se poate reface spontan sau necesită reintervenţie chirurgicală. Răsunetul estetic poate fi de la foarte mic până la unul important în funcţie de suprafaţa şi zona unde s-a produs. Este combătută de o bună oxigenare a ţesuturilor (deci fumatul va fi interzis 2 săptămâni după intervenţie).
  5. Cicatrizarea inestetică. Deşi chirurgia estetică are ca unul din scopurile principale cicatrici cât mai mici şi cât mai fine (invizibile dacă se poate), pacienţii trebuie să ştie câteva lucruri legate de cicatrizare:
   1. Cicatrizarea este un proces biologic cu mari variaţii de la individ la individ, de la o zonă a corpului la alta şi pe parcursul vieţii sale.
   2. Un ţesut incizat (operat) sau traumatizat are nevoie de aproximativ un an de zile pentru a se vindeca complet. În acest răstimp cicatricea poate îmbrăca mai multe forme: ca o linie fină după operaţie, apoi mai lată şi roşie ( sau violacee), apoi treptat mai îngustă şi mai decolorată până ce se estompează uneori aproape complet. Uneori, din motive ce au ţinut de rigorile tehnicii chirurgicale sau alteori din motive necunoscute, individuale, cicatrizarea poate să se abată de la evoluţia ei normală, temporar sau chiar şi până la un an de zile.Există remedii: pansamente speciale, unguente, tratamente injectabile şi uneori retuşuri chirurgicale la un an postperator. Atenţie! Există unele persoane  cu cicatrizare genetic slabă calitativ la care operaţia de retuş poate aduce deservicii în loc să îmbunătăţească situaţia !
   3. Procesul de cicatrizare este influenţat  pozitiv de o stare bună de sănătate, de o alimentaţie bogată în proteine (carne, lactate, ouă), vitamine şi negativ de fumat, expunerea la soare şi raze ultraviolete mai devreme de 2 luni, stress.
   4. Oriunde bisturiul (sau oricare alt instrument, inclusiv laserul ) a atins pielea, acolo va rămâne un semn! Contrar aşteptării oamenilor care îşi închipuie că chirurgia estetică operează fără semne sau că ştie să „scoată” total semnele, chirurgia estetică ştie să obţină cicatrice cât mai mici, fine, în locuri cât mai ascunse (dacă şi terenul este favorabil genetic, dar nu ştie (încă!) să facă să dispară complet orice semn!)

  Alte complicaţii posibile :

  1. Asimetriile de obicei sunt pasagere (se remarcă în primele zile , chiar săptămâni de la operaţie) ca urmare a inegalităţilor de vindecare a ţesuturilor. Dacă sunt definitive şi importante vor necesita retuşuri (la 1 an post operator). Totuşi trebuie să nu uitaţi că organismul uman nu este construit anatomic şi funcţional simetric, prin urmare aşteptările dumneavoastră trebuie să fie realiste şi tolerante pentru un oarecare grad de asimetrie.
  2. Senzaţia de amorţeală (sau de amorţeală dureroasă) este de obicei pasageră ( dispare în 1-2-3 luni ) şi dispare pe măsura vindecării. Poate fi combătută şi cu vitamine sau fizioterapie.

  În final, trebuie  reamintit că riscul de complicaţii scade proporţional cu gradul de cooperare medic – pacient. Deci, alegeţi-vă cu atenţie chirurgul ( eventual consultaţi mai mulţi şi comparaţi ) dar odată ales, urmaţi-i recomandările cu încredere şi optimism ! Personal nu pot concepe altfel decât că fericirea chirurgului este dată de fericirea pacientului !

clinici estetice in Bucuresti

Program consultatii dr. Oltjon Cobani si sambata 09.00-12.00TARIFE CHIRURGIE PLASTICA-ESTETICA – Dr. Oltjon Cobani

 • Helpline

  Contact us anytime on the phone:
  +4 0722 525 965

 • Online Consultations

  Contact us to set an appointment for a consultation online audio - video in real time.
  Contact form
 • Promotion of the month

  50% discount to the second leg operated with varices laser simultaneously