Aniversare 25 de ani: lansarea conceptului ProEstetica Regeneration

Cu mai puțin de un secol în urmă, bătrânețea începea la patruzeci de ani, iar femeia de peste 30 era considerată o frumusețe apusă. Astăzi, tot mai multe femei se decid să devină mame în preajma vârstei de 40 de ani, iar bătrânețea își intră în drepturi undeva în jurul vârstei de 70.

Acest lucru a fost posibil tocmai dezvoltării spectaculoase a medicinei, care a redefinit granițele tinereții și a dat un nou sens frumuseții umane. Cu alte cuvinte, ”tinerețe fără bătrânețe” este un lucru posibil, dar cu limite, atrag atenția medicii. ”Principala grijă a unui medic de chirurgie plastică și estetică trebuie să fie respectul față de pacient și de trăsăturile unice ale acestuia. Într-un moment în care media promovează de prea multe ori modele de frumusețe executate <la ștanță>, pacientul are nevoie să știe că nu tot ce își dorește i se potrivește și că orice exces poate deforma pe viață frumusețea naturală a chipului. Iar cel care are responsabilitatea de a consilia pacientul este medicul specialist”, a explicat dr. Dana Jianu, chirurg plastician, doctor în științe medicale, la aniversarea a 25 de ani a brandului ProEstetica. În cei 25 de ani parcurși de la înființare, la Clinica ProEstetica s-au realizat momente de pionierat în medicina românească: primul implant mamar siliconic, primul tratament cu laser endovenos pentru varice, primele reconstrucții mamare cu țesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulară simultană ”AdipoLaser PRP ReJuvenation” (tehnică originală DR. Dana Mihaela Jianu) ș.a. De la înființare și până acum s-au realizat aproximativ 25.000 de intervenții chirurgicale, cu metode minim invazive.

Pentru ProEstetica anul 2019 este mai mult decât un an aniversar: este anul în care chirurgia plastică din Romania își definește coordonatele și modalitățile de adresare pentru a răspunde nevoii de siguranță a pacientului. Lansarea ProEstetica Regeneration din 2019 vine să puncteze două deziderate: siguranță și naturalețe. Conceptul ProEstetica Regeneration include tratamente laser și plasmă ultramoderne, precum și alte terapii de rejuvenare, într-un nou spațiu amenajat astfel încât să ofere pacienților o experiență senzorială specială. În plus, clinica ProEstetica marchează momentul aniversar și print-un gest de caritate. Prin Asociația Frumusețe prin Sănătate oferă pentru cazuri sociale tratamente în valoare de 25.000 lei pentru: tratamente post-traumatice (post-arsură, cicatrice), malformații congenitale, intervenții sâni, operație varice.

Istorie de un sfert de secol

Clinica medicală ProEstetica a fost înființată în anul 1994 în București (Piața Amzei) de către dr. Dana Mihaela Jianu și dr. Ștefan Adrian Jianu, care au pornit la drum cu acest crez: de frumusețea umană se ocupă nu doar scriitorii și pictorii, sau din altă perspectivă specialiștii în make-up și design vestimentar, ci și medicina. În 2001 a demarat proiectul clinicii medicale din str. Tudor Ștefan, în parteneriat cu Sjoerd Vogelzang. Doi ani mai târziu are loc deschiderea oficială a clinicii, care cuprinde un bloc operator cu trei săli de operații și saloane în îngrijire postoperatorie. Peste încă doi ani și tot la solicitările pacienților are loc extinderea clinicii ProEstetica cu noi specialități: se inaugurează un nou corp de clădire alături de cea existentă.

Anul 2007 marchează dezvoltarea către o nouă zonă a sănătății: întreținere, recuperare, wellness – are loc inaugurarea Bali Spa Cornu ca parte a clinicii ProEstetica de Wellness. În 2008 se inaugurează Medical Spa în clădirea ProEstetica Building. În 2010 se deschide Centrul de Chirurgie Laser ProEstetica Building. În perioada 2012-2013 începe să funcționeze Centrul de Chirurgie Plastică Regenerativă (transplant de țesut adipos, lasere, PRP – platelet-rich plasma), celule stem derivate din țesut adipos. Un an mai târziu, în 2014, se înființează Asociația Frumusețe prin Sănătate dedicată persoanelor defavorizate (tratamente de chirurgie plastică reparatorie și flebologie). În anul următor, ProEstetica devine Unitate de Cercetare pe platforma Academiei de Științe Medicale din România. Anul 2017 marchează parteneriatul cu Institutul Sânului, iar 2018 este momentul parteneriatului cu Monza: ProEstetica Hospital devine Centrul Medical Monza. Tot acum se înființează Institutul Venelor, fondat de dr. Ștefan Jianu alături de alți colegi.