• 13 MAI 14
  • 0

  Histerectomia vaginala este tratamentul de electie pentru fibromul uterin. Fibroamele uterine se pot trata modern prin histerectomie vaginala, fara nici o incizie, fara dureri si cu o recuperare rapida, sau se pot trata medicamentos, hormonal. Histerectomia laparoscopica si cea pe cale deschisa sunt si ele in arsenalul ginecologului dar specialistul nostru, Dr. Alina Ursuleanu, asistent universitar, doctor in medicina, recomanda, pe baza unei experiente de cateva sute de cazuri, histerectomia vaginala, in acord cu recomandarile Asociatiei Ginecologilor Americani si cu cele ale Societatii Britanice Regale de Ginecologie. Doctoratul sustinut pe tema superioritatii histerectomiei vaginale in cazurile cu indicatie operatorie ii confera dreptul la aceasta opinie.

  Tratamentul medical si chirurgical laparoscopic al endometriozei. Deseori o cauza de infertilitate si de si mai multe ori o cauza de suferinte prelungite, cu dureri, ciclul neregulat si abundent, endometrioza se poate fie trata medical fie se poate opera laparoscopic.

  Tratamentul medical si chirurgical al chisturilor ovariene, de multe ori benigne exista din pacate si situatii in care chisturile sunt de fapt tumori maligne ovariene, al caror tratament este strict chirurgical si este o urgenta. Alteori chistele pot deveni voluminoase, se pot torsiona, ducand la pierderea ovarului si a trompei uneori, sau se pot fisura si in cazul unui chist hemoragic, poate inunda cavitatea peritoneala cu sange. Din fericire rezolvarea laparoscopica este rapida, fara dureri si cu o spitalizare de doar o zi.

  Tratamentul medical si chirurgical al incontinentei urinare se realizeaza modern cu plase si bandelete speciale, dupa efectuarea unei manometrii sfincteriene.

  Biopsierea si tratarea leziunilor de tract genital inferior (condiloame, polipi, leziuni cervicale)

  Biopsie endometriala permite clasificarea suferintelor endometrului uterin si alegerea tratamentului adecvat.

  Chirurgia laparoscopica a infertilitatii de cauza tubara.

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →

Lasa un raspuns

Anuleaza raspuns

Articole similare: