• 05 MART. 13
  • 1

  Lipoliza LASER este o metoda noua de tratament, care vine in ajutorul lipoaspiratiei clasice, recomandata pentru a obtine o piele mai intinsa, mai ferma si o subtiere a stratului de grasime, in anumite zone ale fetei si corpului. Se foloseste o fibra laser de mici dimensiuni (aprox. 1 mm), care se introduce in tesutul subcutanat, bogat in celule grase (adipocite). Energia laser este transmisa in tesutul vizat si convertita in caldura, cu rol in topirea adipocitelor, stimularea sintezei de colagen nou si efect de intindere a pielii.

  Indicatii si avantaje

  Aceasta tehnica moderna este indicata mai frecvent in tratarea : a) zonelor cu exces de grasime (barbie dubla, partea inferioara a obrajilor, regiunea superioara a bratelor, coapse, abdomen, solduri, genunchi, sani la barbati) ; b) zonelor cu laxitate cutanata moderata ; c) mai rar in tratamentul vergeturilor si  celulitei . Lipoliza laser se poate utiliza singura sau in asociere cu lipoaspiratia clasica si are mai multe avantaje: este mai putin traumatizanta, tratamentul este mai scurt, cu perioada de recuperare redusa si are  efect de stimulare a sintezei de colagen mai important decit lipoaspiratia.

  Lipoliza laser nu necesita internare. Se efectueaza cu anestezie locala sau generala.

  Pregatire preinterventie: –  intreruperea cu 10-14 zile inainte a tratamentului cu acid acetil salicilic (aspirina) sau a altor medicamente cu rol anticoagulant

  •  mentinerea zonei de interventie libera de orice iritatii, inflamatii sau infectii.

  Contraindicatii: afectiuni cutanate  localepatologie generala netratata, sarcina, pacienti cu diabet zaharat netratat, tendinta cunoscuta pentru formare de  cicatrici cheloide.

  Rezultate : retractia  pielii si corectia de contur au fost observate incepand de la 4-7 zile la aproape toti pacientii; procesul continua si se accentueaza timp de mai multe luni postinterventie.

  Efecte secundare si complicatii posibile: cele mai frecvente sunt usoare si temporare (5-7 zile) . Evolutia normala presupune  eritem (roseata) si edem tranzitor (tumefactia zonei), echimoze, induratii dermice punctiforme,  durere minima /moderata, pentru o perioada de timp.( mai lunga sau mai scurta , in functie de suprafata zonei tratate si de complexitatea problemei de tratat) . Rar se pot produce arsuri minore. Foarte rar pot apare complicatii de tip  embolie grasa, trombembolism pulmonar, infectii locale/ sistemice, reactivare herpes cutanat, hematoame , cicatrici, necroza cutanata, leziuni nervoase temporare/ permanente, hipo/ hiperpigmentare ( mai frecvent la fototipul 3-5, dupa expunerea la soare a zonei tratate).

  Conduita postinterventie

  Perioada de recuperare este de 4-6 zile. Este recomandata  purtarea unui pansament special timp de o saptamana (daca zona este mai tumefiata). Medicatia necesara consta din antiinflamatoare, antihistaminice, optional antibiotice ( 3-5 zile). Se maseaza bland  zona, cu gelurile sau cremele recomandate, pana la o luna postoperator. Se schimba pansamentul in prima zi postoperator, apoi la nevoie.

  Recomandari generale:

  –  fara restrictii de activitate;

  – evita expunerea la soare timp de o luna dupa interventie;

  – machiajul poate fi folosit dupa 24h de la tratament ;

  -pacientul va veni la control la 7 zile-14 zile si la 30 zile. In caz contrar, rezultatul pozitiv al interventiei poate fi sub asteptarile pacientilor si eventualele reactii adverse pot avea o rata crescuta de aparitie.

  -pacientul nu va repeta sau nu va efectua un alt tip de tratament pe zona tratata, inaintea controlului de 30 zile si a acceptului medicului curant in acest sens.

   

  Dr. Dana Jianu

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
 • Postat de stoenescu cecilia on 12/02/2018, 12:37

  Ma intereseaza pretul unei lipolize cu laser pt corectarea barbiei duble.
  Multumesc

  Raspunde →
""
1
Previous
Next

Articole similare: