• 25 IUN. 14
  • 0
  Mă simt mai bine!

  Mă numesc A.P. şi la 39 de ani m-am hotărât că vreau să arăt şi să mă simt mai bine.

  Operaţia mea de lipoaspiratie a avut loc cu mai bine de un an în urmă, iar singurul meu regret în momentul de faţă este că nu am făcut-o mai demult.

  Doamne, câţi ani de dezamigire aş fi scutit! Mă refer la dezamăgirea de a nu putea purta o fustă fără să o modific fie în talie, fie la şolduri din cauza diferenţei de dimensiuni, respectiv o rochie din cauza discrepanţei dintre sâni (mici tare!) şi… „partea de jos” a rochiei. Nu a fost lucru uşor, cu siguranţă, dar „chinurile” au fost răsplătite cu vârf şi îndesat. Păi, vi se pare puţin lucru să cobori de la mărimea 42 la 40 în primele patru luni, iar apoi, la vreo nouă luni de la operaţie, când încep să se vadă cu adevărat rezultatele, să schimbi în mai puţin de două luni trei perechi de blugi (mărimea 40, apoi 38 şi în cele din urmă 36)? Da, te ia un pic disperarea când vezi că tot strâmtezi haine şi că blugii tot joacă pe tine, dar şi satisfacţia pe care o resimţi când vezi privirile admirative şi auzi comentariile măgulitoare… nu se compară cu nimic!
  Să ne înţelegem, aici nu e vorba despre o pierdere radicală de kilograme sau despre dispariţia celulitei. Nici vorbă! Da, normal că acum, la mai bine de un an, am câteva kilograme în minus şi, da, normal că nici celulita nu mai arată ca înainte, iar aspectul şezutului şi al coapselor s-a îmbunătăţit, dar asta presupune şi un dram de voinţă, puţină mişcare, şi (cel puţin în cazul meu) vreo două luni de stres maxim (repet, chestiune strict personală) în care nu prea mi-a alunecat mâncarea pe gât în jos şi… voila! Minunile există!
  Dar gata, că realizez că am început cu sfârşitul, şi anume cu rezultatul operaţiei, în loc să o iau treptat, pornind de la prima întâlnire cu doamna doctor Dana Jianu de la Centrul Medical ProEstetica din Bucureşti. Evident, totul a început cu o consultaţie în timpul căreia a fost evaluată starea de fapt, respectiv s-a propus soluţia. Am găsit în dna. dr. Jianu un partener de discuţie minunat. E deschisă, caldă şi zâmbitoare, şi, cel mai important, cinstită: aşa cum am scris în paragraful anterior, mi-a explicat de la bun început la ce să mă aştept, respectiv ce speranţe false să nu clădesc. Mi-a arătat fotografii de la cazuri similare, mi-a răspuns la toate întrebările şi m-a lămurit pas cu pas cu privire la toate etapele ce urma să le parcurg. Am discutat şi despre costul operaţiei, pentru că acesta diferă un pic de la caz la caz, în funcţie de intervenţie. La mine a fost vorba despre lipoaspiraţie – abdomen inferior şi faţa exterioară, respectiv posterioară a coapselor şi feselor (vorbim despre „aripioare”, mai precis). Mi s-a explicat că depozitele adipoase de pe coapse şi fese, moştenite genetic şi rezistente, de obicei, la cura de slăbire şi exerciţiile fizice, odată aspirate, nu se mai pot reface, pe când adipozitatea de pe abdomen, fiind dobândită în general în urma supraalimentării, se poate reface, dacă se continuă excesele alimentare. Cum ziceam: deschis şi cinstit, de la bun început! De asemenea, dna dr. Jianu mi-a precizat că nu vorbim despre o operaţie de îndepărtare a celulitei. Da, aspectul ei se va ameliora (într-adevăr, aşa este!), dar nu dispare totalmente, ca prin farmec.
  În urma consultaţiei am primit o mapă cu materiale informative referitoare la TOT ce presupune operaţia de lipoaspiraţie (nu cred că au scăpat ceva din vedere, ba mai mult, am regăsit acolo răspunsuri la întrebări la care poate nu mă gândisem în timpul consultaţiei); pe lângă acestea, un protocol preoperator cu indicaţii precise pentru pacienţi – ce medicamente, respectiv vitamine sunt contraindicate, respectiv recomandate înainte de operaţie, cum să te pregăteşti în vederea operaţiei şi o listă cu analizele şi investigaţiile medicale obligatorii.
  În ceea ce priveşte operaţia propriu-zisă, evident nu pot spune exact în ce a constat, pentru că o astfel de operaţie (a durat cam patru ore) a necesitat anestezie generală. Din echipa de chirurgi condusă de dna. dr. Jianu au făcut parte dr. Maria Filipescu, dr. Oltjon Cobani şi dr. Mihaela Vartic (ATI).
  La alegerea mea, am rămas internată peste noapte. Trebuie neapărat să spun că pentru personalul centrului ProEstetica şi pentru condiţiile de spitalizare şi de îngrijire, nota 10 mi se pare prea mică! Totul este la superlativ, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, medicii şi asistentele îţi vin în întâmpinare pentru orice întrebare, problemă, cerere sau necesitate. Atât înainte cât şi după operaţie.
  Iar acum să trecem la partea mai puţin însorită a poveştii. E normal să resimţi şi dureri după o astfel de intervenţie. Dar corpul arată mai rău decât se simte. E drept, depinde de pragul de durere al fiecărei persoane. Însă eu mă număr printre cei hipersensibili la durere. Şi mă şi învineţesc destul de uşor. Prin urmare, normal că de la brâu în jos, până puţin mai sus de genunchi, prezentam un „imprimeu” negru-violet cu punctuleţe gălbui ici şi colo. Durerea s-a estompat cam într-o săptămână, iar vânătăile au dispărut cam în două-trei săptămâni. Am apreciat o dată în plus faptul că fusesem prevenită referitor la acest aspect. Aşa cum preciza materialul informativ, durerea resimţită este asemănătoare cu cea cauzată de o lovitură la sport. În afară de durere şi vânătăi, trebuie să accepţi şi edemele aferente operaţiei. Acestea dispar ceva mai greu – după trei-patru săptămâni se ameliorează. De altfel, trebuie specificat că e normal ca edemele să persiste: grăsimea aspirată în timpul operaţiei este în prealabil injectată cu o soluţie specială ce ajută la dislocarea ei cu uşurinţă. Procedura are loc în timpul intervenţiei chirurgicale, iar soluţia respectivă conţine şi anestezic, pentru a diminua disconfortul pacientului. Este, deci, normal, ca o parte din serul respectiv să mai persiste în organism şi să dureze câteva luni pâna la resorbirea sa completă. Nu degeaba eşti avertizat din start că rezultatele parţiale se văd abia după aproximativ trei luni, iar rezultatul final apare cam după zece luni.
  După operaţie urmează un tratament medicamentos de 5-7 zile cu antibiotice (ca după orice intervenţie chirurgicală, de altfel), antihistaminice, antiinflamatorii şi anticoagulante. Mai explicit, se previn infecţiile şi alergiile şi se tratează inflamaţiile şi vânătăile.
  Se poartă un corset compresiv timp de patru săptămâni postoperator. Firele se scot după 5-7 zile (procedură posibilă şi în localitatea de domiciliu a pacientului). Am revenit la control după o lună, trei luni, şase luni şi un an. De fiecare dată dna. dr. Jianu a analizat răspunsul organismului şi făcut fotografii pentru a documenta evoluţia procesului de remodelare a siluetei.
  La ultimul control am revăzut toate fotografiile făcute pe parcursul acestor luni şi nu pot decât să mă felicit că am făcut, în sfârşit, acest pas (mai bine mai târziu decât niciodată) şi să îi mulţumesc încă o dată doamnei doctor Dana Jianu că a făcut un român fericit!
  Mi se pare cinstit să spun că în ultimul an am devenit mai atentă la silueta femeilor din jurul meu şi m-a preocupat mai mult decât în trecut acest subiect. Astfel, nu am avut cum să nu observ, văzând rezultatele altor medici (prea mult) mediatizaţi, că nu se compară nici pe departe cu rezultatele pe care le-am constat (nu numai în cazul meu) în urma muncii medicilor de la ProEstetica.

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
""
1
Previous
Next

Articole similare: