• 06 FEB. 13
  • 0

  Se cunosc cateva tehnici „clasice” pentru marirea sanilor in care implantul mamar se introduce cel mai frecvent prin santul de sub sani intr-un plan fie subglandular sau submuscular.

  O tehnica mai puţin obisnuita este cea subfasciala (adica intre glanda si muschiul pectoral sub foita fina dar elastica si puternica ce acopera muschiul) in care implantul mamar se introduce prin areola (zona maronie din jurul sfarcului). Ea  prezinta avantaje ce apartin tehnicilor  subglandular si submuscular, dar si cu scăderea complicaţiilor acestora.

  Fascia (foita) musculara toracica reprezinta o entitate anatomica bine definita. Tehnica  prezinta avantajele de abord transareolar cu cele de plasare subfasciala.
  a) Prin aceasta metoda durerea postoperatorie este minima.
  b) Implantul mamar poate fi plasat subfascial chiar şi atunci când stratul de tesut glandular este mic (mai mic de 2 cm), dar totusi ramane bine acoperit de masa musculara datorita „atragerii” de fibre musculare ceea ce conduce la un efect estetic deosebit de placut si natural. (vezi foto)
  c) sunt păstrate integritatea şi funcţia muschiului pectoral, foarte importante în cazul anumitor profesii (muzicieni, sportivi de performanta, etc).
  d) evită problemele generate de plasamentul submuscular atunci când anatomia muschiului pectoral este nefavorabila, inestetica sau asimetrica.
  e) Introducerea implantului la nivelul areolei in contrast cu cea prin santul submamar  are mai multe avantaje: cicatrice discreta, vindecare rapida, fara complicatii.

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
""
1
Previous
Next

Articole similare: