• 06 FEB. 12
  • 0

  O nouă tehnică revoluţionară pentru injectarea acidului hialuronic

   “Acul care nu doare!”

  S-a născut o nouă şi revoluţionară metodă de injectare a acidului hialuronic (S.I.T – Sliding Injection Technique) cu ajutorul unui ac care nu doare! După cum se cunoaşte, acidul hialuronic este o proteină naturală purificată a pielii umane, comercializată sub diferite denumiri şi variante. Este utilizat în special pentru reîntinerirea facială, prin umplerea ridurilor şi depresiunilor cutanate, mărirea unor zone cu deficite de volum (buze, regiuni temporale, pomeţi, şanţuri nazolabiale şi labiomentoniere etc), dar şi pentru rejuvenarea altor zone (gât, decolteu, faţa dorsală a mâinilor).

  Medicina modernă a făcut un mare pas înainte prin crearea, pentru prima dată în istoria ei, a acului care nu doare. Acesta este de fapt o microcanulă atraumatică, flexibilă, fara vârf ascuţit, deci cu vârf bont, cu un diametru foarte mic, de 0,4 mm. Această microcanulă permite introducerea substanţei (acidul hialuronic) folosind un numar foarte mic de puncte de penetrare cutanată, spre deosebire de tehnicile tradiţionale, care presupun injecţii multiple cu ace cu vârf ascuţit cu consecinţele inerente (necesitatea anesteziei locale şi riscul mai mare de durere, umflare) etc. Microcanula (acul care nu doare) permite modalităţi noi de  administrare, în stea sau în evantai (adică radiar) prin punctul de penetrare  pe toată lungimea sa, ceea ce înseamnă o distribuţie omogenă a acidului hialuronic. Printr-un numar minim de puncte de penetrare se ating toate zonele de injectat, în diferitele straturi ale tegumentului (derm superficial, mediu, profund, hipoderm) de la nivelul feţei, gâtului, decolteului şi feţei dorsale a mâinilor. Introducerea microcanulei presupune crearea în prealabil a unui mic orificiu cutanat cu ajutorul unui ac ascuţit cu acelaşi diametru de 0,4 mm. Prin acest minuscul orificiu penetrează microcanula, introducându-se substanţa prin avansarea radiară sau în linie exact la nivelul dorit. Astfel se redefinesc volumele faciale şi se umplu ridurile şi depresiunile din zonele amintite. De exemplu pentru o hemifaţă (jumătatea longitudinală a feţei) vor fi necesare în acest sens numai 2-4 puncte de penetrare cutanată, comparativ cu cele câteva zeci de înţepături din tehnicile clasice.

  Astăzi avem la dispoziţie pentru pacienţii noştri acul şi tehnica ideale , care prezintă multiple avantaje – confort sporit, siguranţă mai mare a gestului medical şi igienei, implicit un randament optim.

  Avantaje :

  • Durere foarte redusă sau inexistentă, ceea ce face inoportuna administrarea unui anestezic local (creme anestezice sau injectare cu seringa). Pe o scara de la 1 la 10 majoritatea pacienţilor au plasat durerea în jurul lui 2, adică durere abia simţită, exclusiv în timpul procedurii.
  • Scade drastic riscul de echimoze (vânătăi) sau hematoame datorită numarului extrem de mic de înţepături şi exactităţii tehnicii prin utilizarea microcanulei
  • Printr-un punct  de penetrare se obţine accesul la o întreagă zonă, de exemplu tot obrazul sau toată faţa dorsală a mâinii
  • Din cauza confortului sporit pentru medic şi pacient durata unei sesiuni de administrare se reduce considerabil
  • Control perfect al nivelului de injectare şi distribuţia uniformă a acidului hialuronic, ceea ce duce la rezultate superioare
  • Absenţa oricărui semn vizibil după procedură la nivelul zonelor de administrare (orificii invizibile, roşeaţă uşoară care dispare imediat)
  • Reinserţia socială imediată a pacientului cu continuarea activităţii obişnuite imediat dupa procedură.

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
""
1
Previous
Next

Articole similare: