RomanaEnglish

Tratamentul herniei cu plasa

Hernia inghinala este o afectiune in care printr-o ruptura a peretelui abdominal la nivelul canalului inghinal se angajeaza structuri intraabdominale. Herniile se pot complica in orice moment prin strangulare, devenind urgente ce impun interventia chirurgicala.

hernie 1    hernie 2

O hernie strangulata poate pune in pericol viata bolnavului.

 Este bine sa evitam aceasta potentiala complicatie operand orice hernie diagnosticata, daca starea pacientului permite acest lucru.

Tratamentul modern al herniei se realizeaza folosind plasele, materiale sintetice de protezare ce se fixeaza la nivelul defectului parietal. Operatia de hernie se poate face si laparoscopic, fara incizie la nivelul defectului.

Materialele moderne de protezare utilizate in hernie sunt complet biocompatibile, inerte biologic, integrandu-se perfect intre structurile anatomice locale.

Operatia de hernie poate fi realizata si sub anestezie locala cu externarea pacientului la cateva ore de la interventie. Procedeele tension free folosite garanteaza absenta durerilor post operator si rata de recidiva este de sub 0.5%.

Toate herniile operate in Clinica ProEstetica fie ele inghinale, femurale, ombilicale, epigastrice, post operatorii (eventratii), beneficiaza de garantie pe viata, in cazul unei eventuale recidive reinterventia fiind suportata integral de catre clinica.