• 21 MART. 13
  • 4

  Hemangioamele sint o clasa de tumori benigne, vasculare, ce pot fi constituite din vase capilare, venoase si arteriale, de multe ori incluzind si anastomaoze arterio-venoase in cazul formei de hemangiom cavernos.

  Hemangioamele aparute in copilarie pot avea o evolutie spectaculoasa cu marirea suprafetie afectate, urmata apoi de disparitia treptata, spontana. ulceratiile ce pot apare ca urmare a traumatismelor ce apar la copil pot sa accelereze rezolutia. vindecarea spontana se produce prin albirea treptata a suprafetei si revenirea tegumentului al grosimea normala in zona afectata. Avind in vedere aceasta evolutie normala a hemangioamelor aparute in primii ani de viata noi recomandam abtinerea de la rezolvari prin scleroterapie, laser sau chirurgie.

  Hemangioamele cavernoase sint tumori complexe care pot de multe ori sa aiba rapoate strinse cu planurile musculare sau cu traiente unor nervi iar solutia chirurgicala desi posibila trebuie cintarita cu atentie si precedata de o explorare amanuntita a tumorii si a regiunilor invecinate acesteia.

  Hemangioamele mucoasei bucale, in special cele de buze, prezinta atit inconfortul cauzat de traumatizarea frecventa si singerarile secundare cit si o problema estetica.

  Din fericire rezolvarea cu laser a hemagiomului de buza, sau intrabucal, este o metoda facila, sigura si cu rezultate excelente, reusind sa apaltizeze tumora prin inchiderea tintita a vaselor. Procedura are loc in cabinet si nu sint necesare analize sau internare.

  Fascicolul laser realizeaza inchiderea vaselor de singe anormale prin efect fototermic, vasele in exces din hemangioame constituind o tinta perfecta pentru fascicolul calibrat in prealabil si setat la o putere in concordanta cu profunzimea si diametrul hemangiomului.

  De cele mai multe ori este necesara doar o singura sedinta laser, realizata cu anestezie de contact, si urmata de formarea pe locul hemaniomului a unei mici cruste ce se elimina in cinteva zile. Nu sint necesare ingrijiri secundare tratamentului.

  Hemangioamele cutanate pot raspunde la tratamentul laser dar de regula sint necesare mai multe sedinte pentru ajustarea puterii laserului la dimensiune si mai ales profunzimea tumorii. rezultatele sint insa in general mai bune decit cele ale terapiei cu zapada carbonica si rezultatel estetic este superior unei interventii chirurgicale, mai ales in zone cum sint fata sau gitul unde o operatie ar fi urmata de cicatrice inestetice.

  Cel mai eficient laser in tratamentul hemangioamelor este cel cu dioda, dar mai pot fi folosite si laserele cu argon sau CO2.

  Experienta acumulata in domeniul laserelor vasculare ne permite sa speram la o extindere a indicatiilor terapeutice si pentru alte tipuri de tumori vasculare, mai ales daca avem in vedere progresele inregistrate de tehnologia laser de la o generatie tehnologica la alta.

  Dr. Eduard Ursuleanu, medic chirurg, Centrul Medical ProEstetica

   

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
 • Postat de Catalin on 30/01/2017, 01:50

  Buna seara! Am un.hemangion pe gat pe care il.tratez de.vreo 4,5 ani cu laser la o clinica dar rezultatele nu sunt cele scontate.A disparut mult din intensitatea initiala doar ca acum parca refuza sa mai.dispara…inca e.foarte vizibila.Aveti idee de vreo alta metoda sau ce as putea face pt a.rezolva problema?Multumesc

  Raspunde →
 • Postat de erika on 05/11/2017, 16:47

  fiica mea sa nascut cu hemangeom pe piciorul sting.la 10 ani a fost operata la timisoara dar nu a disparut din contra tot mai mare se face si o doare rau piciorul.nu stiu unde sa mergem

  Raspunde →
 • Postat de Cutean sorana on 21/01/2018, 08:56

  Am un hemangeom la nas doar ca este inauntru si nasu este foarte bombat.arata foarte inestetic am 19 ani …si nu il mai suport ce as putea sa fac???

  Raspunde →
 • Postat de Carmen on 03/03/2018, 09:40

  Bună ziua am văzut mesajul doamnei care are o fetita de 10 ani și nu știe unde sa o ducă la specialist. Eu va recomand sa mergeți la București pe strada 23 August este un spital nu știu cum ii zice la secția pediatrie-dermatologie la un prof dr. Eu am fost la 13 ani cu un hemangiom care mi-a ieșit pe spate și pana la 31 ani nu am mai avut probleme, din păcate mi-am dat seama ca apar la mine în momentul în care am dereglări hormonale ex. Venirea menstruației 13 ani, 31 am rămas însarcinata 1 oara și la 33 când am rămas însărcinată a2a oara. De fiecare data mi-au ieșit hemangioame în locuri diferite. Alea mici se pot face cu laser, dar dacă așteptați foarte mult ele se extind. Chiar dacă la suprafață sunt mici, în interior au rădăcini adânci. Va rog nu așteptați mult pt ca ele se fac f mari și cicatricea va fi mult mai urata. Va doresc sănătate multa tuturor persoanelor care se confrunta cu aceasta problema care pare doar estetica dar din păcate nu e chiar asa pt ca pot ieși și pe organele interne, deci nu e o problema de neglijat.

  Raspunde →
""
1
Previous
Next

Articole similare: