RomanaEnglish

  • 13 MAY 14
  • 0

  Tratamentul obezitatii

  Tratamentul obezitatii asociaza metodele dietetice, nutritionale cu metode endoscopice, balonul endogastric  si cu tratament chirurgical.

  Metodele nutritionale chiar combinate cu exercitiile fizice regulate, sunt afectate de o rata mare de recidiva a obezitatii uneori greutatea finala fiind superioara celei de la care s-a plecat. De aceea, in tratamentul obezitatii  metodele complementare, cum este cea cu balonul endogastric reusesc sa intareasca efectul obtinut cu ajutorul dietei prin citeva mecanisme simple: stomacul ce contine balonul confera o senzatie de satietate pacientului, scazind apetitul, iar prin simpla prezenta in cavitatea gastrica limiteaza volumul acesteia, alimentarea in exces fiind imposibila.

  Balonul se introduce endoscopic de catre gastroenterolog, Dr. Gabriel Constantinescu, si se lasa in stomac un interval de 6-8 luni, perioada suficienta ca pacientul sa-si poata modifica, si cu putina vointa, regimul alimentar. Astfel cantitatea de alimente, redusa cantitativ la fiecare masa, va produce o pierdere ponderala durabila.

  Introducerea si extragerea balonului se efectueaza sub o anestezie usoara, de tip intravenos, in sala de operatie si dureaza aproximativ 20 de minute. Pacientul ramine o noapte in clinica dupa care se poate externa cu recomandarile de dieta specifice.

  Metoda nu este dureroasa, este foarte bine tolerata si are si proba timpului. Poate fi folosita si ca pas intermediar de slabire in vederea unei interventii chirurgicale bariatrice ulterioare.

  Rezultatele sunt superioare dietelor obisnuite.

  Articole similare:

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream

Articole similare: