Brahioplastia sau liftingul brațelor

Un contur deformat al brațelor devine de multe ori un fenomen obișnuit o dată cu fluctuațiile bruște de greutate sau cu înaintarea în vărstă. Aspectul inestetic al pielii lăsate sau al excesului de grăsime din zona brațelor poate afecta considerabil încrederea și respectul de sine. De aceea, clinica ProEstetica îți oferă tehnici moderne de corectare a acestor neregularități de formă. Află de la specialiștii noștri tot ceea ce trebuie să știi despre remodelarea brațelor, despre lipoliză și despre brahioplastie, liftingul brațelor.

De ce să alegi ProEstetica?

 • Brațe mai ferme înseamnă brațe cu un aspect mai tânăr
 • Eliminarea pielii laxe
 • Redarea curburilor fiziologice naturale ale brațelor
 • Reducția circumferinței brațelor
 • Efect de lifting
 • Incizii mici sau fără incizii, cicatrici aproape invizibile sau invizibile
 • Îmbunătățirea confortului vestimentar (poartă din nou cu încredere costumul de baie preferat sau alte articole vestimentare fără mâneci sau cu bretele)
 • ProEstetica este prima clinică privată de chirurgie plastică și chirurgie generală din România
 • Echipă interdisciplinară, cu peste 25 de ani de activitate neîntreruptă
 • Folosim tehnici minim invazive, care asigură o recuperare rapidă și blândă
 • Te informăm mereu corect și complet
 • Chirugie cu suflet și pentru suflet
Programează-te aici

Ce este brahioplastia?

Brahioplastia este o procedură estetică prin care se urmărește remodelarea conturului brațelor. De obicei, este vorba de subțierea acestora prin îndepărtarea excesului de piele și întinderea tegumentul, rezultatul fiind de fiecare dată extrem de satisfacator pentru pacient.

Brahioplastia este o operație simplă comparativ cu alte operații estetice, are efecte pozitive pe termen îndelungat și poate fi efectuată atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților. Se poate realiza chirurgical (cu incizie) sau prin lipoliza laser (fără incizie). Procedura nu este dureroasă și necesită internare de o zi.

Avantajele acestei proceduri sunt atât cosmetice cât și psihologice și includ:

✅ Brațe mai ferme, mai suple, mai tonifiate

✅ Piele întinsă și elastică

✅ Aspect redefinit al brațelor și al întregii posturi

✅ Contur armonios

✅ Posibilitatea de a purta orice tip de haine

✅ Sentiment îmbunătățit de bunăstare emoțională.

Programează-te aici

Cine este candidatul ideal pentru brahioplastie?

Candidatul ideal pentru operatia de brahioplastie este orice persoană care prezintă un exces de grăsime și totodată de piele (din cauza vârstei înaintate sau a fluctuațiilor de greutate) la nivelul brațelor.

Mai exact, există trei tipuri de pacienți pot apela la brahioplastie:

 • pacienții motivați de motive estetice, legate de îmbătrânirea pielii, acei pacienti care doresc să elimine pielea lăsată, cutele inestetice sau vergeturile,
 • pacienții care resimt un disconfort funcțional zilnic, din cauza dificultății de a se îmbrăca și de a-și mișca brațele, mai ales din cauza excesului adipos, însoțit de exces cutanat.
 • pacienții care se simt complexați când se dezbracă în fața altor persoane din cauza pielii lăsate (în general, în cazuri de slăbiri masive în greutate prin diete sau operații bariatrice la pacienții cu obezitate).

De asemenea, candidatul ideal este un pacient sănătos din punct de vedere fizic, ce nu are nici o boală sau nici o condiție medicală ce îi poate îngreuna vindecarea.

Ce presupune procedura de brahioplastie?

Brahioplastia folosește două tehnici chirurgicale cheie pentru a obține rezultatele dorite: lipoasirația/liposucția și excizia pielii.

Lipoaspirația sau liposucția brațelor constă în aspirarea grăsimii situate pe suprafața internă a brațelor. Cu ajutorul acestei tehnici se pot îndepărta și volume mici de țesut adipos, pentru o remodelare mai precisă. Lipoaspirația poate deveni o alternativă mai puțin invazivă de reconturare a brațelor, doar dacă pielea nu și-a pierdut elasticitatea, iar gradul de ptoză (cădere, lăsare) a pielii este redus. În urma unei consultații, vom stabili împreună dacă o simplă procedura de lipoaspirație/liposucție a brațelor este suficientă, sau dacă este necesară și excizia pielii pentru o remodelare completă.

Atenție! Lipoaspirația este folosită doar pentru a remodela țesutul adipos rezistent la dietă și exerciții fizice, nu ca și tratament al obezității.

Excizia pielii are rolul de a elimina excesul de piele și țesut adipos din aceeași zonă a brațelor. Inițial, sunt excizate și repoziționate straturile mai profunde ale țesuturilor, apoi cele superficiale. Astfel, se realizează excizia excesului de piele, întinderea și repoziționarea tegumentului restant pentru un contur natural, neted, ferm și cu aspect tânăr.

Posibilități de incizionare:

 • partea interioară a brațului (zona medială a brațului, dinspre trunchi) de la nivelul cotului până sub braț
 • partea interioară a brațului, spre partea posterioară, tot de la nivelul cotului până sub axilă
 • incize extinsă de la nivelul cotului către lateralele pieptului
 • incizie de dimensiuni mici, ce urmează cuta naturală de la subraț

Întrucât este important să înțelegi toate aspectele legate de această operație, îți recomandăm să adresezi medicului toate întrebările pe care le ai în timpul consultației. Simte-te liber(ă) să discuți orice nelămurire privind procedura cu medicul tău. La ProEstetica credem într-o relație caldă medic-pacient și în transparență, onestitate și corectitudine.

Etapele intervenției de brahioplastie:

Pasul 1: Anestezia

Anestezia este generală sau locală, în funcție de zonele tratate, confortul pacientului și recomandările medicale.

Pasul 2: Incizia

Incizia circumscrie precis desenul preoperator și este urmată de îndepărtarea excesului de piele și de grăsime de la nivelul brațelor.

Pasul 3: Închiderea inciziei

Închiderea inciziei se face printr-o sutură estetică, cu fire resorbabile. Această incizie este ascunsă pe fața internă a bratului (fiind greu de sesizat), iar cicatricea postoperatorie se va estompa la aproximativ un an de la operație.

Pasul 4: Postoperator

Postoperator te vei trezi cu un pansament ferm compresiv la nivelul brațelor.

În cazul remodelării brațelor cu metoda lipolizei laser, aceasta prespune o intervenție fără tăieturi, folosindu-se o fibră optică subcutanată. Intervenția esterapidă, are riscuri mici și este mai bine tolerată față de o operație standard de lifting.

Ce se întâmplă după intervenția de brahioplastie

 • Externarea se poate face după 24 de ore de la intervenție.
 • Postoperator pot aparea echimoze (vânătăi) la nivelul brațelor și edem însă acestea vor disparea în 10 – 20 de zile.
 • Durerile dupa brahioplastie sunt suportabile și ușor de ameliorat prin administrarea calmantelor obișnuite.
 • Trebuie evitate toate miscările care pot pune tensiune mare pe suturi (de exemplu, ridicatul brațelor).
 • Întreruperea activității profesionale se face în funcție de tipul activității, iar exercițiile fizice pot fi reluate progresiv după 4 săptămâni de la operație.

Când se observă rezultatele intervenției?

Rezultatul este vizibil imediat, dar trebuie așteptat între 6 și 12 luni pentru rezultatul final, timp în care se definitivează efectele intervenției. Morfologia brațelor este în mod clar îmbunătățită datorită liftingului, brațele regăsindu-și complet motricitatea, fără a se mai freca de bust.

Ce riscuri prezintă brahioplastia?

Deși apar în mod excepțional, riscurile posibile în cazul brahioplastiei sunt:

 • hematom care poate să necesite o reintervenție, de obicei în seara de după intervenție,
 • întârziere a cicatrizării (necroză cutanată), mai ales în cazul fumătorilor,
 • infecții,
 • reducere a sensibilității la nivel local, care dispare de obicei după 6 luni.

Deși pare o operație simplă, tehnica și pregătirea chirurgului plastician sunt esențiale, astfel încât inciziile să fie insesizabile, rezultatul să fie natural și armonios și să nu existe probleme post-intervenție care ar fi putut fi evitate. Pentru că acordăm toată atenția fiecărui pacient și intervenții în parte, ne respectăm pacienții și pentru că mai ales, acționăm responsabil de fiecare dată, ești în siguranță la ProEstetica!

Programează-te la o consultație și bucură-te de niște brațe remodelate, zvelte și armonioase!

Programează-te aici