Ginecomastia

De ce să alegi intervenția de reducerea a sânilor la clinica ProEstetica?

 • Peste 25 de ani de experiență în chirurgia plastică estetică
 • Intervenții rapide și eficiente
 • Recuperare rapidă
 • Rezultate permanente
 • Relații intime îmbunătățite datorită faptului că pacientul scapă de complexe
 • Piept de dimensiuni normale, proporțional cu silueta ta
 • Creșterea stimei de sine și a bunăstării emoționale

Ce este ginecomastia?

Ginecomastia este o afecțiune care se caracterizează prin dezvoltarea nenaturală, excesivă a țesutului mamar la bărbați. Această afecțiune poate apărea la orice vârstă, dar se întâlnește cel mai frecvent la bărbații cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. Ginecomastia prezintă deseori diferenţe de simetrie și este de obicei bilaterală, dar există și cazuri în care este afectat un singur sân.

Care sunt cauzele ginecomastiei?

Apariția ginecomastiei este cauzată deseori de o disfuncţie hormonală, adică de modificarea echilibrului între hormonii feminizanți estrogeni și testosteron. Următoarele afecțiuni pot contribui, de asemenea, la apariția ginecomastiei:

 • Hipertiroidism
 • Insuficiență renală
 • Obezitate
 • Insuficiență hepatică

Această afecțiune trebuie diferențiată de adipomastie, care reprezintă doar o acumulare de grăsime în zona mamară.

În cazul bărbaţilor tineri, ginecomastia poate apărea post-pubertate sau după consumul unor preparate anabolice în scopul măririi masei musculare.

Care sunt simptomele ginecomastiei?

Principalele simptome ale ginecomastiei sunt:

 • Proeminența sau umflarea glandei mamare
 • Sensibilitate în zona sânilor
 • Durere localizată
 • Scurgeri mamare anormale la unul sau la ambii sâni

În ce constă operația de reducere a sânilor la bărbați la clinica ProEstetica?

Operația de reducere a sânilor la bărbați sau mamoplastia de reducție are scopul de a oferi un aspect masculin al pieptului, mai plăcut din punct de vedere estetic, mai ferm la atingere și cu o piele mai netedă.

Înainte de operația propriu-zisă, este nevoie de un consult endocrinologic și de efectuarea unei mamografii care va arăta dacă predomină țesutul gras sau țesutul glandular.

Majoritatea pacienților care suferă de ginecomastie prezintă, pe lângă dezvoltarea excesivă a componentei glandulare a sânului, și un exces de țesut adipos. În aceste cazuri, este necesară o abordare chirurgicală mai complexă ce îmbină excizia țesutului glandular cu lipoliza laser.

Lipoliza laser și ginecomastia

Spre deosebire de lipoaspirația sau liposucția clasică, lipoliza laser este mai puțin traumatizantă, tratamentul este mai rapid și cu o perioadă de recuperare redusă. De asemenea, este o metodă confortabilă pentru pacient și medic deopotrivă, având o rată scăzută de riscuri și complicații.

Mai exact, se folosește o fibră laser flexibilă, de mici dimensiuni (de aproximativ 1 mm), care se introduce în țesutul subcutanat, bogat în celule grase (adipocite). Energia laser este transmisă în țesutul vizat și transformată în căldură, care topește adipocitele și stimulează sinteza de fibre noi de colagen, cu un efect vizibil de întindere, de netezire a pielii.

Apoi, se face o mică incizie în formă de semilună la baza areolei mamare, prin care este îndepărtat orice exces de țesut glandular.

Intervenția durează aproximativ 1-2 ore și se realizează sub anestezie generală. Rezultatele procedurii sunt permanente, în absența dezechilibrului hormonal și în condițiile în care nu există fluctuații mari de greutate.

Care este candidatul ideal pentru operația de reducere a sânilor la bărbați

Candidatul ideal pentru operația de ginecomastie este orice bărbat care:

✅are o greutate corporală normală și stabilă

✅are o bună elasticitate a pielii

✅are o stare de sănătate bună

✅își dorește un aspect masculin al pieptului, care să îi permită orice opțiune vestimentară.

Recuperarea postoperatorie este scurtă, firele se îndepărtează după 12-14 zile după intervenție, iar rezultatele finale se văd la aproximativ 6 luni de la operație. Se recomandă purtarea unei veste compresive timp de 6 săptămâni postoperator. După intervalul de 6 luni se face o reevaluare împreună cu medicul chirurg plastician și se poate decide dacă este necesară și o interventie de lifting mamar.

Toate intervențiile chirurgicale estetice prezintă o anumită incertitudine și risc. Atunci când sunt efectuate de chirurgi plasticieni cu înaltă calificare și cu experiență, complicațiile sunt rare și de obicei, minore. Cu toate acestea, pacienții variază foarte mult în ceea ce privește anatomia, reacțiile fizice și capacitatea de vindecare, iar rezultatul nu este niciodată complet previzibil.

Deși rare, complicațiile pot include:

Cicatricarea la locul inciziilor chirurgicale

Neregularități de contur la nivelul zonei tratate

Inegalitate sau asimetrie între părți

Amorțeală și umflături prelungite

Hematom sau formare de serom

Infecţie

Operația de reducere a sânilor sau de ginecomastie îți poate îmbunătăți înfățisarea și mai mult decât atât, încrederea în tine, astfel că orice complex sau reținere legate de propria imagine vor fi depășite mult mai ușor. Echipa medicală ProEstetica te așteaptă cu nerăbdare la o consultație, pentru a putea discuta dacă ginecomastia este o soluție pentru tine!