Augmentarea mamară sau mărirea sânilor

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile sunt sânii mici, subdezvoltați, lipsiți de volum sau sâni care nu sunt proporționali cu restul corpului. Acest lucru se poate transforma într-un complex care se poartă toată viața, deoarece, dacă prin purtarea sutienului aparențele sunt salvate, când rămâi cu tine însuți, imaginea cu care îți este greu să te împaci, îți poate afecta stima de sine.

Augmentarea mamară sau mărirea de sâni, practicată de peste 60 de ani la nivel mondial, este una dintre cele mai solicitate intervenții estetice. Pentru că ”sânii sunt un simbol al frumuseții, iar lipsa lor poate complexa o femeie”, susține Dr. Dana Mihaela Jianu. Dar și în acest caz excesele pot dăuna.

De aceea, echipa ProEstetica acordă o grijă specială redării frumuseții sânilor respectând în același timp echilibrul întregului corp. O altă preocupare majoră o reprezintă păstrarea sănătății imediate și pe termen lung a pacientelor, prin respectarea recomandărilor medicale în vigoare.

De ce să alegi ProEstetica pentru o intervenție de mărire de sâni?

  • În clinica ProEstetica s-a realizat în 1993 primul implant mamar din România de dr Dana Mihaela Jianu
  • Peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgia plastică mamară
  • Peste 2500 de augmentări mamare rezolvate cu succes
  • Metodă de augmentare mamară transareolară
  • Echipa ProEstetica asigură îngrijiri și asistență medicală pe termen lung
  • Implanturile utilizate sunt de cea mai bună calitate, certificate european (CE)
Programează-te aici

Ce este augmentarea mamară chirurgicală sau intervenția de mărire a sânilor?

Augmentarea mamară chirurgicală presupune schimbarea dimensiunii, formei și a texturii sânilor prin inserarea unui implant de silicon sau prin introducerea de țesut adipos propriu.

Implanturile de silicon se pot introduce prin areolă, în șanțul submamar, cu o cicatrice mai vizibilă și foarte rar prin axilă.

O dată introduse, implanturile de silicon pot fi plasate: subglandular, sub mușchiul pectoral sau sub fascia mușchiului pectoral.

Care sunt avantajele metodei de mărire de sâni prin tehnica transareolară realizată în clinica ProEstetica?

✅ Metodă cu un grad înalt de complexitate, cu abord prin areola mamară, minim invazivă, care reduce semnificativ riscul durerilor și disconfortul cicatricelor.

✅ Asigură rezultate sănătoase, fără excese de mărime ce pot fi inestetice și pot genera complicații pe termen lung.

✅ Tehnica este adaptată optim fiecărei paciente în parte.

✅ Aspect natural, fără cicatrice vizibile, permite alăptarea.

Introducerea implanturilor de silicon prin areolă mamară (abordul transareolar) este una dintre cele mai estetice solutii de corecție a sânilor mici prin augmentare mamară sau mărire de sâni. Această metodă favorizează o vindecare chirurgicală mai rapidă, în aproximativ 2 săptămâni, cu o cicatrice greu vizibilă într-un interval scurt, la 2 luni și aproape invizibilă la 1 an post-intervenție datorită capacității naturale de vindecare accelerate a areolei.

Tehnica se realizează cu instrumente speciale, sub permanent control vizual al pașilor chirurgicali, permițând o chirurgie precisă, minim traumatică și minim sângerândă. În ceea ce privește glanda mamară, funcția acesteia (alăptarea) nu este perturbată comparativ cu alte tehnici, iar integritatea șanțului inframamar este păstrata. În concluzie, acest abord, desi mai dificil din punct de vedre tehnic, necesitând expertiza chirurgicală, prezintă mai multe avantaje comparative cu alte tehnici de augmentare mamară, fără alte riscuri.

Implanturile de silicon sunt cel mai frecvent utilizate pentru intervenția de mărire de sâni. Ele sunt preformate, conțin o cantitate prestabilită de gel de silicon — o substanță vâscoasă, cu o densitate superioară apei, dar totuși fluid, care imită foarte bine consistența țesuturilor umane. Pot avea suprafață netedă, rugoasă (texturată) sau nanotexturată (o textura foarte fină).

Implanturile de silicon sunt folosite pentru mărire de sâni după 18 ani și pentru reconstrucție mamară la orice vârstă.

Care este candidata ideală pentru procedura de augmentară mamară?

  • Are sânii complet dezvoltați
  • Este sănătoasă fizic
  • Este deranjată de mărimea sau forma sânilor, ca urmare a moștenirii genetice, a fluctuațiilor de greutate, a sarcinii sau alăptatului.

Mărirea sânilor cu silicon are și rolul de a ridica sânii?

Niciodată un implant mamar amplasat sub glanda mamară nu va putea să ridice suficient de mult glandă mamară pentru a elimina aspectul neplăcut de sâni lăsați. Chiar dacă pe masa de operație, sânul arată bine doar cu implantul mamar, când pacienta revine în poziție bipedă și întreaga operație este supusă gravitației, totul va cădea. Și în cazul acesta nu este vorba doar despre un sân căzut, ci un sân mare și căzut, care se va lăsa și mai tare în timp.

În cazul sânilor mari, este recomandată o operație de micșorare, urmată de un implant mamar, pentru sâni mai fermi?

Echipa de medici ProEstetica consideră că țesutul natural este mult mai sănătos decât oricare altă proteză medicală, pentru că implantul mamar este, în esență, o proteză. La implantul mamar se recurge atunci când nu există volum, întrucât are rolul de suplini lipsa acestuia. Nu este indicată din punct de vedere medical această lipsă indusă, doar pentru a pune un implant din rațiuni estetice.

Excizarea și reconstrucția glandei mamare este recomandată doar în cazurile oncologice. Se mai pot face însă mici excizii atunci când în glanda mamară există chisturi.

Cum se îngrijesc implanturile mamare?

Proteza mamară vine, într-adevăr, la pachet cu mai multă fermitate, însă și cu anumite condiții de mentenanță. Printre acestea amintim:

  • Starea implantului trebuie verificată anual.
  • O dată la 2 ani, este recomandată efectuarea unui RMN, pentru a vedea dacă se dezvoltă musculatură capsulară.

Există implanturi de silicon care durează toată viața

Deși implanturile nu au o dată de expirare, experiența noastră de peste 25 de ani ne-a demonstrat că după 8-9 ani, implantul mamar de silicon trebuie schimbat, deoarece începe să se deterioreze (indiferent de marcă), își slăbește învelișul, pot apărea microscurgeri sau microfisuri, care pot afecta sănătatea pacientei pe termen lung.

Cum se alege mărimea implantului de sân?

Când se alege mărimea implantului, trebuie să se țină cont și de volumul natural al sânului, chiar dacă acesta este lăsat. Neavând suficientă fermitate, sânul natural poate părea lipsit complet de volum. Însă inclusiv un sân lăsat are un oarecare volum, iar în urma unui lifting mamar, devine mai vizibil, iar proteza de silicon va completa acest volum natural într-un mod mai armonios.

În cazul clincii ProEstetica, mărimea sânilor se decide doar împreună cu pacientele, luând în considerare volumul natural al sânilor. Prin folosirea unui sutien, ne vom imagina care ar fi volumul suplimentar optim pentru obținerea celor mai frumoase rezultate.

Totuși, cum un rezultat natural și o stare de bine a pacientei pe termen lung sunt extrem de importante pentru echipa de medici ProEstetica, vom fi atenți să nu depășim un volum echilibrat din punct de vedere al proporțiilor, deoarece niște sâni prea mari ar însemna un stres considerabi pentru coloana vertebrală.

Ce tipuri de implant există?

Implanturi saline

Acestea sunt umplute cu ser fiziologic (apă sărată sterilă). Cantitatea acestuia variază, modificând forma și fermitatea implantului. În cazul în care un implant salin se fisurează, acesta se va dezumfla, iar serul va fi absorbit și eliminat natural de corp.

Implanturi cu silicon

Acestea sunt umplute cu un gel elastic (coeziv). Avantajul este că acesta dă o senzație și un aspect mult mai apropiate de țesutul natural al sânului. Dacă implantul prezintă scurgeri, gelul poate rămâne în capsula lui sau poate aluneca în buzunarul implantului. Un implant cu silicon nu se va dezumfla niciodată complet, pacienta va simți doar o ușoara scădere a fermității sânului respectiv şi o oarecare asimetrie între sâni.

Intervenția de mărire de sâni afectează alăptarea?

Unele studii susțin că poate afecta alăptarea în proporție de 50%, însă experiența și feedback-ul pacientelor noastre demonstrează că această intervenție nu afectează aproape deloc alăptarea.

Care sunt riscurile intervenției de augumentare mamară?

La fel ca orice altă intervenție chirurgicală, și această operație prezintă unele riscuri chirurgicale printre care: infecție locală, sângerare, acumulări de hematom, serom, cicatrizare defectuoasă, vizibilă, mici asimetrii, contractura capsulară (cicatrice excesivă, ”internă”, îngroșată în jurul implantului, care poate modifica forma sânului operat), ALCL sau limfomul cu celule gigante, o afecțiune a capsulei implantului.

Te asigurăm că echipa ProEstetica va lua toate măsurile necesare pentru a diminua la maxim apariția oricărui risc.

Se poate renunța la implantul cu silicon?

La cererea pacientei, în urma unei discuții cu medicul chirurg plastician în legătură cu motivele acestei decizii, se pot scoate implanturile mamare. Contrar unor păreri, sânul augmentat nu se lasă atât de mult după intervenție, țesuturile mai au încă o capacitate de retracție.

În plus, se pot efectua plastii, se pot rearanja țesuturile pe dinăuntru pentru corectarea acestui aspect. Cu toate acestea, în urma scoaterii implantului de silicon, sânii nu vor mai avea nici proiecția, nici fermitatea de dinainte.

Ce trebuie să facă pacienta înainte și după operație?

În primul rând, trebuie să aibă loc o consultație cu un medicul chirurg plastician pentru ca pacienta să fie informată complet și corect cu privire la intervenție, să vadă dacă rezonează cu chirurgul și să-și împărtășească așteptările.

Împreună cu pacienta, după efectuarea mai multor măsurători atente, se va decide forma (rotundă sau anatomică) și mărimea implantului, dar și locul unde se va face incizia. Bineînțeles că pacienta va avea timp de gândire, pentru a se putea decide dacă este pregătită pentru această intervenție.

Tot înainte de operație trebuie efectuate un set de analize de sânge, uneori un control cardiac și o ecografie mamară pentru a determina exact starea de sănătate și a elimina orice risc. Istoricul medical va fi, de asemenea, înregistrat (inclusiv intervenții chirurgicale anterioare, medicamente administrate, alergii).

Atenție! Tot ceea ce înseamnă grăbirea unei intervenții chirurgicale ar trebui să ridice un semnal de alarmă. Un chirurg responsabil lasă suficient timp de gândire fiecărei paciente și planifică etapele intervenției cu atenție, ținând cont de preferințele și mai ales, de siguranța acesteia.

După intervenția de mărire de sâni

  • După operație, se aplică un pansament compresiv pentru a reduce riscul de hematom și edem (umflarea zonei). Acest pansament va fi schimbat a doua zi.
  • Se poartă apoi o bustieră elastică compresivă timp de aproximativ 2 luni.
  • Durerile se manifestă sub forma unui disconfort și pot apărea în primele zile după intervenție, însă se pot administra analgezice.
  • Este necesar să se evite expunerea cicatricelor la soare timp de câteva luni.
  • Reluarea activităților sportive poate fi efectuată după 6-8 săptămâni.
  • Ar trebui avută în vedere o întrerupere a activității cotidiene timp de 7-10 zile.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că o astfel de intervenție îți poate corecta mari complexe de imagine, îți poate crea formele la care visezi și, cel mai important, te va face să te simți bine în pielea ta!

Și întrucât frumosul este tot atât de necesar ca și utilul, te așteptăm la clinica ProEstetica să îți redescoperi feminitatea cu ajutorul intervenției de mărire de sâni!

Programează-te aici