Lifting-ul gâtului

Se spune că aspectul gâtului trădează cel mai bine vârsta reală, iar această afirmație este reală, deoarece procesul de îmbătrânire sau fluctuațiile rapide în greutate determină pielea să își piardă din elasticitate și tonus. Acest lucru este foarte rapid vizibil în zona gâtului și a liniei maxilarului prin apariția ridurilor, a gușei și a pielii lăsate. Iată de ce clinica ProEstetica îți propune o soluție rapidă și eficientă care îți poate îmbunătăți semnificativ aspectul facial, și implicit, încrederea în tine!

De ce să alegi o intervenție de lifting a gâtului la ProEstetica?

 • Peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgia plastică estetică și generală
 • Scapi de bărbia dublă (gușa)
 • Eliminăm excesul tegumentar de la nivelul gâtului, adică pielea laxă, căzută, care atârnă
 • Netezim ridurile și pliurile din zona gâtului
 • Redăm maxilarului un aspect mai definit

Ce este liftingul gâtului?

Efectele procesului natural de îmbătrânire pot fi accentuate de factori precum: genetica, gravitația, stresul și chiar de condițiile de mediu, mai ales de poluare.

Lifting-ul gâtului este o procedură estetică care are scopul de a ridica și netezi zona gâtului și linia maxilarului. Operația îndepărtează ridurile și pielea lăsată, ridică mușchii slăbiți și reduce excesul de țesut adipos, întinerind astfel aspectul pielii.

În plus, iată câteva schimbări remarcabile în mai bine pe care le poți obține printr-o intervenție de lifting a gâtului la clinica ProEstetica:

 • se elimină depozitele încăpățânate de grăsime de la nivelul gâtului (gușa, fălcile)
 • se elimină excesul de piele lăsată
 • se elimină liniile fine și ridurile, rezultatul fiind o piele netedă, cu aspect mai tânăr
 • se redefinește conturul gâtului și al liniei maxilarului
 • se îmbunătățește tonusul pielii și i se redă fermitatea
 • se restabilește echilibrul între vârsta feței și cea a gâtului
 • se îmbunătățește aspectul general al feței și gâtului

Candidatul ideal pentru lifting-ul gâtului este orice femeie sau bărbat care:

✅ Are o stare de sănătate bună

✅ Are o greutate corporală stabilă

✅ Dorește să elimine excesul de piele sau de țesut adipos din zona gâtului

✅ Dorește să-și îmbunătățească forma și conturul gâtului și al liniei maxilarului

Ce tipuri de lifting al gâtului există?

RESTAURAREA MUȘCHIULUI SUPERFICIAL AL GÂTULUI (PLASTIA PLATYSMEI)

Această procedură are ca scop restaurarea și repoziționarea mușchiului mimicii, situat la nivelul gâtului, care suferă o fisură, din cauza îmbătrânirii. Această intervenție se efectuează prin sutura mușchilor care nu mai sunt legați, întinderea pielii și definirea maxilarului. Inciziile se realizează sub bărbie și în spatele urechilor și sunt mascate de pliurile și cutele naturale ale pielii, așadar, vor fi insesizabile.

Uneori, se poate apela și la injectii cu toxina botulinică pentru relaxarea muschilor responsabili pentru formarea ridurilor gâtului.

CERVICOPLASTIA

Această intervenție este recomandată pacienților supraponderali și se realizează individual sau asociată cu alte tipuri de intervenții estetice precum liftingul facial sau lipoaspirația/liposucția. Cu ajutorul acestei proceduri se elimină propriu-zis pielea în exces. Inciziile se efectuează fie sub bărbie, fie după urechi. SUBMENTOPLASTIA

Această procedură este recomandată persoanelor cu un surplus tegumentar și adipos moderat. Se realizează o incizie foarte mică sub bărbie, se realiniază mușchii, se elimină țesutul adipos în exces pentru ca, într-un final, țesuturile să fie întinse corespunzător.

Cum se efectuează liftingul gâtului la ProEstetica?

La clinica ProEstetica, orice intervenție începe cu o consultație inițială cu un medic chirurg plastician, pentru ca tu să fii informat(ă) complet și corect cu privire la intervenție, să vezi dacă rezonezi cu chirurgul și să-ți împărtășești așteptările.

Tot în cadrul consultației inițiale, chirurgul va evalua istoricul tău medical și va stabili care tehnică se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Procedura de lifting al gâtului se efectuează sub anestezie generală și durează între 1-2 ore. Printre contraindicații se numără afecțiunile cronice severe, cum ar fi boli de inimă sau diabet, dar și un Indice de masă corporală mai mare de 32.

Ce se întâmplă după operația de lifting a gâtului?

Imediat după operație, este posibil să simți un oarecare disconfort, dar orice durere este tolerabilă cu ajutorul analgezicelor.

Este posibil să apară, de asemenea, unele vânătăi, care se vor estompa în mod natural în următoarele 2 săptămâni.

Timpul de recuperare pentru această procedură depinde de la caz la caz.

De obicei, este indicată o perioadă de repaus de 2 săptămâni, timp în care trebuie evitat exercițiul fizic.

Timp de câteva zile până la o săptămână, trebuie purtat un bandaj elastic compresiv.

Firele de sutură sunt scoase la aproximativ o săptămână după intervenție.

Când voi vedea rezultatul intervenției de lifting?

Rezultatele finale ale intervenției devin vizibile după aproximativ 3 luni și se îmbunătățesc până la 6 luni postoperator.

Rezultatul unei intervenții de lifting a gâtului este permanent?

Liftingul gâtului oferă rezultate de durată, ce se vor diminua după 10-15 ani, din cauza procesului natural de îmbătrânire. Poți prelungi însă acest interval de timp, având grijă să eviți expunerea excesivă la soare și menținându-ți o greutate constantă.