Lipoaspirația / Liposucția

Liposucția/Lipoaspirația este cea mai eficientă metodă de conturare a corpului în zonele cu probleme, unde dietele și exercițiile fizice nu dau rezultatele așteptate. Această procedură minunată are o aplicabilitate largă, eliminând defintiv depozitele de grăsime din zona feselor, șoldurilor, coapselor, abdomenului, brațelor, genunchilor, gleznelor, gambelor, taliei, “aripioarelor”.

De ce să alegi o intervenție de lipoaspirație/liposucție la ProEstetica?

 • peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgie plastică estetică
 • formare medicală împreună cu părinții lipoaspirației/liposucției, Yves Illouz, Pierre Fournier și Giorgio Fisher
 • am adus pentru prima oară în România instrumentarul folosit de părinții lipoaspirației/liposucției
 • folosim canule atraumatice, fine, modelul original, creat de Giorgio Fischer
 • incizii de 1-2mm, fără tăieturi
 • operatie fără urme, cu rezultate uniforme și definitive
 • procedura rapidă, netraumatizantă și extrem de eficientă
 • forme redefinite, proporții mai echilibrate
 • trăiește într-un corp care îl iubești!

Lipoaspirația sau liposucția reușește să elimine selectiv depunerile de grăsime excedentare, inestetice, prin aspirarea acestora. Astfel se pot reduce țesuturile adipoase în zonele cu probleme, cu grăsime congenitală, adică grăsime moștenită sau cauzată de o anumită conformație, acolo unde nici dieta, nici exercițiile fizice nu dau nici un rezultat.

Prin intervenția de lipoaspirație/liposucție îți poți aplatiza abdomenul, poți reduce circumferința șoldurilor, a coapselor și a feselor, îți poți subția talia și gambele sau gleznele și poți reduce depozitele inestetice de grăsime de la nivelul genunchilor și brațelor.

Există trei avantaje majore ale lipoaspirației/liposucției: în primul rând, elimină grăsimea nedorită din aproape orice zonă a corpului și te poți bucura astfel de forme mai armonioase și mai echilibrate.

Al doilea avantaj major este că toate celulele de grăsime care sunt eliminate în timpul operației nu mai reapar niciodată, adică nu se vor dezvolta din nou. Acest lucru înseamnă că, dacă iei în greutate după operație, acesta nu se va aduna în „zonele cu probleme” anterioare, iar grăsimea va fi distribuită uniform. Chiar și când există o creștere corporală zonele tratate vor arăta întotdeauna mai bine decât dacă nu ai fi efectuat această procedură.

Singura zonă care nu se supune acestei reguli este abdomenul, dar numai în cazul în care se ia în greutate destul de mult, deoarece abdomenul este programat genetic pentru a transforma excesul caloric în grăsime. Când însă există un stil de viață sănătos, inclusiv abdomenul va rămâne plat pentru totdeauna.

Al treilea avantaj al lipoaspirației/liposucției este că are un efect de lifting al pielii, deoarece după intervenție pielea nu rămâne desumflată precum un balon, ci se “strânge” și se tonifiază.

Îmi voi îmbunătăți aspectul prin lipoaspirație/liposucție?

Aproape oricine poate beneficia de această intervenție în ceea ce privește eliminarea grăsimii, dar candidații ideali sunt femeile, deoarece în cazul acestora, grăsimea este la suprafață.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că lipoaspirația/liposucția nu este un remediu miraculos pentru pierderea kilogramelor în plus. Această procedură este soluția ideală pentru depozitele de grăsimi încăpățânate sau zonele cu probleme (abdomen, coapse, picioare, brațe, genunchi, gambe, glezne). Rezultate remarcabile sunt obținute la pacienții care fac mișcare regulat și au o alimentație echilibrată.

Dacă ai o greutate stabilă, dar depuneri persistente de grăsime, care pur și simplu nu răspund la dietă și exerciții fizice, lipoaspirația/liposucția poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a obține rezultatele dorite.

Această procedură nu este destinată persoanelor obeze, deoarece grăsimea aspirată se ve depune imediat la loc. Cei care însă slăbesc cu ajutorul chirurgiei bariatrice, pot apela cu încredere la această procedură chirurgicală. Așadar, lipoaspirația este recomandată persoanelor normoponderale, supraponderale sau celor care au un grad mic de obezitate.

Mă ajută lipoasirația/liposucția să scad în greutate?

Lipoaspirația/Liposucția nu provoacă scădere în greutate și deci nu poate înlocui un stil de viață sănătos. Mai mult decât atât, este o procedură calitativă, deoarece grăsimea este aspirată din locurile unde există depozite de grăsime localizate, clare și bine definite.

Această procedură se adresează mai degrabă persoanelor care au nevoie de ajutor pentru a obține un corp mai suplu, mai atractiv. Cantitatea de grăsime eliminată în urma lipoaspirației/liposucției nu are un efect semnificativ asupra greutății, ci mai degrabă asupra aspectului fizic general.

Dacă dorești să scapi de kilogramele în plus, ar trebui să adopți un regim alimentar echilibrat și să faci mișcare zilnic. În cazul pacienților obezi (cu obezitate mai mare de gradul 1), cu grăsime generalizată, lipoaspirația nu are rezultate pe termen lung, deoarece, din cauza stilului de viață, depunerile de grăsime eliminate prin liposucție se vor reface.

Ce tipuri de lipoaspirație/liposucție există?

Suntem extrem de selectivi în tipurile de proceduri medicale pe care le oferim în cadrul clinicii ProEstetica.

Metoda clasică se realizează folosind canulele de lipoaspirație. Canulele au fost inventate de Giorgio Fischer și sunt excepționale din punct de vedere al calităților lor intraooperatorii. În afară de faptul că poartă semnătura a unuia dintre părinții lipoasirației, sunt fine, boante, cu orificii la capete și se pot manevra foarte abil de către chirurgul plastician pentru a regla aspirația de țesut adipos.

Aceste canule nu au fost egalate până acum ca lipsa de periculozitate și ca performanță de nici o altă aparatură sofisticată care realizează lipoaspirația. Acestă metodă asigură o lipoaspirare netedă, care nu lasă urme, este puțin traumatizantă și în același timp, extrem de eficientă.

Deși inovația și noutatea sunt de obicei mai bune, mai sigure și mai eficiente, în cazul lipoaspirației/liposucției, nici una dintre metodele care au evoluat ulterior nu s-a ridicat la înălțimea intervenției clasice, mai ales din punctul de vedere al lipsei de periculozitate pentru pacient:

 • lipoaspirația cu ultrasunete poate produce arsuri în țesturi, și atunci se produce necroza cutanată, fapt ce poate transforma liposucția dintr-o metodă estetică într-una inestetică și chiar periculoasă pentru sănătatea pacientului.
 • lipoaspirația care folosește extrem de mult lichid de infiltrare, lipoaspirația VASER, poate păstrunde în mai multe structuri decât ar fi necesar și de aceea poate produce lezări nervoase.
 • lipoaspirația laser, în cazul în care energia laserului este setată incorect sau este mânuită necorespunzător de către chirurgul plastician poate produce arsuri.

Așadar, nu neapărat tehnica modernă este garanția unui rezultat fericit în cazul lipoaspirației (liposucției), ci experiența chirurgului plastician, cum este setată aparatura și mai ales modul în care aceasta stăpânește tehnicile și aparatura pe care o are în dotare.

Cum se efectuează procedura la ProEstetica?

Primul pas pentru un corp remodelat, mai armonios, este prezentarea la un consult inițial. Astfel vei putea discuta cu medicul chirurg despre așteptările și nevoile tale, dar și despre ce cantitatea de grăsime eliminată pentru a obține cele mai bune rezultate.

Întrucât suntem deschiși și onești cu toți pacienții noștri, te vom informa complet și corect cu privire la posibilele riscuri și complicații și îți vom oferi în detaliu recomadările de urmat înainte și după procedură.

Pentru a preveni orice complicație, acordăm o atenție sporită istoricului tău medical (inclusiv intervențiile chirurgicale anterioare, medicamente, alergii etc.) și evaluăm starea generală de sănătate. De asemenea, înainte de procedură, va fi nevoie să faci un set de analize specifice pentru a ne asigura că organismul tău este pregătit pentru această intervenție.

Ești binevenit(ă) să discuți orice curiozitate sau nelămurire referitoare la această intervenție chirurgicală cu medicul chirurg!

Procedura se va efectua sub anestezie, adică nu vei simți nimic în timpul procedurii de lipoaspirație/liposucție. Medicul chirurg va face o incizie mică de 1-2mm în zona care trebuie tratată. O cantitate mare de soluție anestezică va fi injectată, dilatând depozitul de grăsime și transformându-l într-o emulsie. Apoi se introduce canula de lipoaspirație/liposucție sub piele și se aspiră grăsimea.

Chirurgul plastician este cel care elimină grăsimea, ținând cont de cât de multă grăsime trebuie aspirată, având grijă ca rezultatul să fie uniform și neted, pentru a obține acele forme definite pe care ți le dorești. Tehnica și experiența medicului sunt primordiale pentru un rezultat care să îți întreacă așteptările.

Câtă grăsime se elimină de obicei prin lipoaspirație/liposucție?

Cantitatea de grăsime care trebuie eliminată trebuie să fie foarte precisă. Un contur plăcut din punct de vedere estetic, care completează imaginea de ansamblu a corpului, depinde de această măsurătoare. Dacă este îndepărtată prea puțină grăsime, aceasta va fi în continuare vizibilă. Dacă se îndepărtează prea multă, apar cratere ciudate și denivelări nefirești care vor interfera cu suprafața netedă a pielii. Eliminarea excesivă a stratului adipos poate duce, de asemenea, la pielea laxă, un alt defect estetic, care ar necesita o intervenție suplimentară.

Iată de ce, la ProEstetica privim mereu la conturul feței și al corpului în ansamblu, nu în secțiuni individuale. În acest fel, măsurăm mai exact cantitatea de grăsime care trebuie eliminată. Îți evaluăm proporțiile naturale și alegem împreună metoda optimă de a face schimbarea să pară cât mai armonioasă. Prin urmare, nu există subcorecții sau supracorecții în cazul pacienților noștri.

Ce se întâmplă după operația de lipoaspirație/liposucție?

A doua zi după intervenție vei putea merge acasă. Activitățile ușoare pot fi reluate de a doua zi, deoarece lipsa de mișcare nu este indicată, însă antrenamentele de forță, dar și la alte activități sportive mai intense, trebuie reluate după aproximativ o lună.

În perioada de până la 4-6 săptămâni după operație, trebuie să porți o îmbrăcăminte compresivă pentru a reduce edemul (umflarea) și vânătăile. Acest tip de îmbrăcăminte va ajuta pielea să se obișnuiască cu noul contur mai subțire.

Voi avea nevoie de o operație lifting al pielii după lipoaspirație/liposucție?

Lipoaspirația/liposucția produce un efect de lifting al pielii, în sensul că după intervenție, pielea se tonifiază și se “strânge” pe noile dimensiuni sculptate de către medicul chirug plastician.

Mai mult decât atât, procedura contribuie la reducerea aspectului celulitei, datorită faptului că se aspiră depozitele de grăsime care împing și provoacă acele denivelări specifice și aspectul de coajă de portocală.

Când există piele laxă în exces, nu este recomandată lipoaspirația, ci abdominoplastia sau brahioplastia, în funcție de zona tratată. Chiar dacă există acel efect de lifting al pielii, când există pliuri de piele care atârnă, este nevoie de alte proceduri estetice sau de un mix de proceduri pe care le vei stabili împreună cu medicul chirurg plastician.

Ce zone ale corpului pot beneficia de lipoaspirație/liposucție?

Cele mai frecvente zone tratate la femei sunt talia, fesele, coapsele, genunchii, aripioarele, gambele, gleznele, abdomenul, șoldurile, spatele, brațele. Bărbații își doresc adesea liposucția în zona abdominală, pe flancuri, spate etc.

Când voi vedea rezultatul intervenției?

Deși vei observa o diferență imediat după operație, schimbarea devine mai clară după 4-6 săptămâni, după ce umflăturile postoperatorii dispar. Rezultatele finale sunt obținute la aproximativ 6 luni de la procedură.

Rezultatul lipoaspirației este permanent?

Liposucția elimină permanent celulele de grăsime nedorite. Chiar și în cazul creșterii în greutate după operație, întregul corp va părea mai echilibrat, iar zonele tratate nu vor mai depune acea grăsime inestetică aspirată. Singura excepție este abdomenul, dar în cazul păstrării unui stil de viață preponderent sănătos, rezultatele sunt permanente.

Oricât te-ai strădui să obții forma perfectă, este foarte greu să elimini grăsimea sau să lupți cu o conformație care nu te ajută. Aici intervine chirurgia estetică, prin procedura de lipoaspirație sau liposucție și ProEstetica, aliații tăi de nădejde, care te pot ajuta să redai corpului tău forma mult dorită într-un timp scurt, în deplină siguranță.

Programează-te la o consultație și beneficiază acum de soluția completă pentru un corp sculptat armonios!