Corecție mameloane

Mamelonul și areola fac parte din anatomia sânului, având multiple roluri în aspectul estetic, senzorial și funcțional (alăptare). Areola și mamelonul completează practic estetica și funcționalitatea sânului.

Anumite afecțiuni genetice pot determina atât femeile, cât și bărbații să se simtă stânjeniți de aspectul mameloanelor și al areolelor mamare, ceea ce le poate afecta încrederea în sine - de la preocupările cosmetice legate de forma și dimensiunea mameloanelor sau areolei, până la probleme funcționale, cum ar fi mameloanele ombilicate și mărite, care afectează alăptarea. Toate aceste problemele pot fi corectate cu ușurință la clinica ProEstetica prin proceduri simple și rapide, ce vor oferi un rezultat armonios și natural.

De ce să alegi corecția mamelonului la clinica ProEstetica?

 • Peste 25 de ani de experiență în chirurgia plastică estetică
 • Intervenții rapide și eficiente
 • Fără internare, anestezie locală
 • Recuperare rapidă
 • Rezultate permanente
 • Relații intime îmbunătățite datorită faptului că pacienta/pacientul scapă de complexe
 • Sâni mai atractivi
 • Alăptare cu succes
 • Eliminarea disconfortului
 • Creșterea stimei de sine și a bunăstării emoționale

Îmi voi îmbunătăți aspectul sânului prin corectarea mamelonelor?

Cu siguranță, da! Aproape oricine poate beneficia de o intervenție de corectare a mamelonului, atât femeile, cât și bărbații care sunt nemulțumiți de aspectul mameloanelor sau al areolelor mamare.

Candidații ideali sunt:

 • Persoanele nefumătoare sau care sunt dispuse să renunțe la fumat înainte și după procedură, din cauza faptului că fumatul încetinește vindecarea pielii.
 • Persoanele cu o greutate stabilă și sănătoasă.
 • Persoanele care nu au probleme de cicatrizare a țesuturilor sau alte patologii.

La ProEstetica, în timpul unei consultații inițiale cu medicul chirurg plastician vei putea să vorbești deschis despre preocupările tale estetice și despre așteptările pe care le ai în legătură cu intervenția. Astfel, putem stabili împreună ce tip de procedură se potrivește nevoilor tale.

Este important ca pacientele să analizeze cu atenție efectul pe care orice intervenție chirurgicală la sân îl poate avea asupra alăptării. De aceea, la ProEstetica acordăm o atenție sporită conexiunilor dintre țesutul mamar și piele, pentru ca acestea să rămână intacte și să nu afecteze capacitatea de a alăpta.

Tipuri de intervenții pentru corecția chirurgicală a mamelonului

Pe lângă afecțiunile congenitale și dezechilibrele hormonale, s-a observat că fluctuațiile de greutate, sarcina și alăptarea pot determina modificarea dimensiunii și formei mameloanelor și areolelor. Ginecomastia, poate face, de asemenea, mameloanele să pară supradimensionate în raport cu proporțiile sânilor. În cadrul clinicii ProEstetica vei primi soluții pentru toate aceste probleme.

Chirurgia mamelonului include mai multe tipuri de proceduri mamare:

Reducere de areolă mamară

Zona pigmentată a pielii din jurul mameloanelor se numește areolă. Reducerea areolei este o procedură simplă și rapidă care poate fi efectuată atât la bărbați, cât și la femei. Aceasta implică îndepărtarea excesului de culoare maro sau roz care înconjoară mamelonul, care are de obicei un diametru cuprins între 4-5 cm. La ProEstetica, scopul nostru este să aducem îmbunătățiri în ce privește mărimea (micșorarea) areolelor și să corectăm asimetriile areolare.

Mameloanele înfundate, ombilicate, invaginate sau inversate, sunt cele care sunt retrase în interior. De la cazurile ușoare până la cele severe, ombilicarea mamelonului poate fi cauzată de contracția ductelor mamare, care trag mamelonul în jos sau de cantitatea de țesut rămas la baza mamelonului în urma alăptării la sân.

Tratamentul chirurgical al mameloanelor înfundate se realizează prin ajustarea formei mameloanelor. Se creează mici incizii la baza mamelonului pentru eliberarea contracțiilor sau incizii interne cu suturare ce au rolul de a susține mamelonul în poziția sa normală.

Micșorarea mameloanelor

Mameloanele mari, proeminente pot fi un motiv de jenă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Iată de ce, prin micșorarea mameloanelor se poate reduce lungimea, lățimea, sau ambele, în functie de forma și rezultatul dorit.

Această intervenţie este solicitată în special de mămici după unul, doi sau mai mulţi copii, după ce mamelonul s-a deformat foarte tare, este căzut, are modificări de culoare sau este chiar dureros.

Cea mai frecventă tehnică de realizarea a acestei proceduri implică eliminarea unei secțiuni de piele în jurul bazei mamelonului, care este apoi suturat, reducând înălțimea mamelonului prin împingerea unei porțiuni din mamelon înapoi în țesutul mamar.

Ce se întâmplă după o intervenție la nivelul mamelonului?

Recuperarea după o intervenție la nivelul mamelonului depinde de complexitatea cazului. De obicei, această procedură implică un timp de repaus redus și o perioadă scurtă de recuperare. Întrucât operațiile plastice legate de mameloane se efectuează de cele mai multe ori sub anestezie locală, acestea nu necesită internare.

Vei avea nevoie să porți un pansament de protecție cel puțin o săptămână după operație. Activitățile solicitante din punct de vedere fizic, ridicarea obiectelor grele și exercițiile intense trebuie evitate timp de aproximativ 6 săptămâni după operație.

Atunci când intervențiile la nivelul mamelonului sau areolei sunt efectuate de un chirurg plastician cu experiență, acestea se vor dovedi un real succes, fără efecte secundare majore. Însă, la fel ca în cazul oricărei alte proceduri chirurgicale, corecția mamelonului poate implica:

Blefaroplastia superioară

În cazul blefaroplastiei superioare, linia de incizie se plasează în pliul normal al ochiului, astfel încât cicatricea devine invizibilă atunci când ochiul este deschis, respectiv închis.

Se excizează excesul de piele, conform desenului și se remodelează grăsimea, dacă este necesar. După aceea, se realizează hemostaza, ce are ca scop oprirea sângerării postoperatorie. Se suturează pielea și se pun niște pansamente fine, de culoarea pielii.

 • Cicatrici
 • Umflături, disconfort (ușor de controlat cu ajutorul antiinflamatoarelor)
 • Foarte rar, infecții localizate sau mici hematoame
 • Pierdere temporară a senzației sânului
 • Pierderea definitivă a capacității de a alăpta

Când voi vedea rezultatul intervenției de corecție a mameloanelor?

Vei sesiza o îmbunătățire remarcabilă imediat ce firele de sutură sunt îndepărtate în 7-10 zile după operație. Rezultatele permanente și forma definitivă a mamelonului și areolei vor fi evidente în aproximativ 2-3 luni de la procedură.

Dacă ești nemulțumit de aspectul mamelonului sau areolei mamare, te așteptăm la ProEstetica pentru a vedea împreună ce intervenție se potrivește așteptărilor tale, pentru ca tu să te poți bucura de un bust cu un aspect estetic îmbunătățit, mai armonios proporționat și mai atractiv.