Liftingul chirurgical al sprâncenelor

Lifting-ul sprâncenelor, cunoscut și ca lifting-ul frunții, are scopul de a corecta poziția căzută a sprâncenelor și a elimina aspectul ridurilor orizontale frontale. Astfel, prin această procedură, medicii chirurgi plasticieni reușesc să inverseze efectele gravitației și ale îmbătrânirii și să ridice țesuturile moi ale frunții, pentru un contur redefinit al pleoapelor superioare și al sprâncenelor.

De ce să alegi liftingul sprâncenelor la ProEstetica?

  • Peste 25 de ani de experiență, de activitate continuă în chirurgia plastică estetică
  • Corectează poziția căzută a sprâncenelor
  • Corectează asimetriile poziționării naturale a sprâncenelor
  • Frunte relaxată, senină
  • Sprâncene arcuite, simetrice
  • Ochi mai luminoși, mai “deschiși”
  • Netezirea cutelor și a ridurilor frunții
  • Un aspect întinerit, mai abordabil
  • Eliminarea aspectul obosit, trist sau nervos

În general, liftingul sprâncenelor este combinat și cu alte proceduri faciale de întinerire, cum ar fi blefaroplastia (corectarea pleoapelor căzute) sau lipofillingul (transfer de grăsime autolog).

Îmi voi îmbunătăți aspectul prin liftingul sprâncenelor?

La ProEstetica, prin procedura de lifting al sprâncenelor, corectăm:

✅ Sprâncenele căzute sau asimetrice, care conferă un aspect obosit sau trist

✅ Ridurile adânci dintre sprâncene și cele de la nivelul regiunii superioare a nasului

✅ Ridurile profunde orizontale de la nivelul frunții

În combinație cu procedura de blefaroplastie, elimină ptoza tegumentară, adică excesul de piele căzută de la nivelul pleoapei superioare.

Programează-te aici

Candidații ideali pentru lifting-ul chirurgical al sprâncenelor sunt persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, care au:

• elasticitate bună a pielii

• stare de sănătate bună

• sprâncene căzute, asimetrice, care le conferă un aspect trist, suspicios, supărat.

Tipuri de lifting chirugical al sprâncenelor

Procedurile de lifting al sprâncenelor au evoluat de la tehnici deschise, la tehnici de incizie scurtă mai complexe și tehnici endoscopice. Astfel, există diferite metode chirurgicale de lifting al sprâncenelor, care implică incizii de lungimi diferite, în zone diferite:

Tehnica inciziei coronaliană

Această tehnică este cea mai des folosită și constă în plasarea unei incizii la nivelul scalpului, de la o ureche la cealaltă, fiind ascunsă de podoaba capilară. Uneori, aceasta incizie poate fi plasată chiar la nivelul liniei părului de la nivelul a frunții. Prin aceasta incizie, chirurgul va modifica sau va îndepărta fragmente musculare frontale și va îndepărta excesul de piele.

Tehnica endoscopică

Constă în folosirea unui endoscop (un tub cu lumină la capăt, de care este atașată o cameră video) care este inserat prin mici incizii sub pielea frunții și care permite chirurgului să lucreze pe structurile interne. În unele cazuri, se pot folosi combinații ale tehnicii endoscopice cu alte tehnici.

Tehnica inciziilor limitate

Aceasta tehnică folosește două incizii mici la nivelul tâmplelor prin care se ridică sprâncenele căzute, și alte două incizii la nivelul pleoapelor superioare pentru a trata ridurile dintre sprâncene.

Dacă se dorește doar corectarea liniilor dintre sprâncene sau de la nivelul regiunii superioare a nasului, acest lucru se poate obține folosind doar inciziile de la nivelul pleoapelor superioare, aceleași ca și în cazul blefaroplastiei.

Liftingul chirurgical al sprâncenelor la ProEstetica

Tehnica, metoda chirugicală abordată pentru liftingul sprâncenelor va fi aleasă pe baza trăsăturilor feței și bineînțeles, și în funcție de preferințele estetice ale pacientului.

La clinica ProEstetica, scopul medicului chirurg plastician și al întregului personal medical este de a te ajuta să obții cele mai frumoase și mai naturale rezultate, precum și de a-ți face experiența chirurgicală cât mai ușoară și confortabilă cu putință.

În urma unui consult inițial, medicul va evalua problema care se dorește a fi tratată și va face o recomandare prin care se poate obține un aspect cât mai natural, cu cât mai puține cicatrici.

În general, intervenția de lifting chirurgical al sprâncenelor durează între 1-3 ore, în funcție de complexitatea cazului și de procedurile combinate și se desfășoară sub anestezie generală

Ce se întâmplă după intervenția de lifting al sprâncenelor?

Fiind o metodă invazivă, liftingul chirurgical al sprâncenelor implică aproximativ 2 săptămâni de recuperare, timp în care trebuie evitat exercițiul fizic intens.

Imediat după intervenție, zona operată va fi acoperită cu un bandaj elastic, pentru a preveni sângerarea și umflarea (edemul). n primele 48 de ore, sunt recomandate aplicațiile locale reci, care vor reduce umflarea.

Vânătăile, umflăturile și amorțeala temporară sunt frecvente în prima noapte după operație. Umflarea maximă apare la 48-72 de ore după operație și începe să se retragă în a 4-5 zi.

În prima săptămână este recomandat să ții capul în poziție ridicată, chiar și când te odihnești, cu ajutorul pernelor. Disconfortul temporar de după intervenție poate fi controlat prin administrarea medicamentelor analgezice.

Materialul de sutură este îndepărtat după aproximativ 1-2 săptămâni după intervenție.

Când voi vedea rezultatul intervenției de lifting al sprâncenelor?

Primele rezultate se observă după aproximativ 4-6 săptămâni de la intervenție, iar rezultatul final devine vizibil după primele 6 luni, timp în care zona operată se vindecă complet.

Rezultatul intervenției de lifting al sprâncenelor este permanent?

Metoda chirurgicală de lifting a sprâncenelor oferă un rezultat de lungă durată, care poate fi influențat după mulți ani doar de îmbătrânirea naturală.

Programează-te aici