Înlocuirea implantului mamar

Deși producătorii de implanturi destinate augmentării mamare susțin că nu au un termen de valabilitate, implanturile de silicon nu sunt garantate pe viață. În medie, implanturile cu soluție salină sau cu silicon pot să reziste până la 10-15 ani. De aceea, pentru a preveni complicațiile, este indicat ca după 8-10 ani, implanturile mamare să fie înlocuite. Dar poate că încă nu a trecut această perioadă și totuși, ești dornică de o schimbare! Indiferent de situație, echipa ProEstetica te poate ajuta să obții decolteul la care visezi.

De ce să alegi intervenția de înlocuire a implantului mamar la ProEstetica?

 • În clinica ProEstetica s-a realizat în 1993 primul implant mamar din România de dr Dana Mihaela Jianu
 • Peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgia plastică mamară
 • Peste 2500 de augmentări mamare rezolvate cu succes
 • Metodă de augmentare mamară transareolară, fără cicatrici
 • Se lucrează pe cicatricile vechi, dacă acestea sunt vizibile
 • Previne complicațiile cauzate de uzarea implanturilor în timp
 • Modifică forma & dimensiunea implanturilor
 • Implanturi de cea mai bună calitate
 • Corectează aspectul inestetic al implanturilor uzate
 • Reîmprospătează look-ul natural al sânilor

Ce este procedura de înlocuire a implantului mamar?

Chirurgia de înlocuire a implantului mamar este o intervenție chirurgicală la sâni care implică îndepărtarea implanturilor mamare vechi și înlocuirea acestora cu implanturi noi.

Această procedură se poate face pentru a preveni complicațiile unui implant uzat și pentru a schimba dimensiunea sau forma sânilor, dacă preferințele tale se schimbă în timp.

Motivele comune pentru înlocuirea implantului mamar includ:

✅ Motive cosmetice (modificarea dimensiunii/formei, restabilirea simetriei)

✅ Complicații cauzate de implanturi uzate în timp (contractură capsulară, microscurgeri, microfisuri, ruperea implantului)

✅ Ca parte a chirurgiei combinate, de exemplu, ridicarea (pexia) sânilor

Atenție! Indiferent de vechimea intervenției, este indicat ca toate pacientele care au implanturi mamare să se prezinte anual la consultație la medicul chirurg plastician pentru a evalua starea implanturilor.

Cine poate beneficia de înlocuirea implanturilor mamare ?

S-ar putea să fii candidata ideală pentru această procedură dacă:

 • Îți dorești implanturi mai mari sau mai mici decât cele pe care le ai deja.
 • Vrei implanturi cu o altă formă.
 • Trebuie corectate eventuale complicații apărute în urma unei augmentări anterioare.
 • Ai implanturi cu soluție salină care s-au dezumflat sau care prezintă scurgeri.
 • Implanturile și-au schimbat poziția sau a apărut contractură capsulară.
 • Au avut loc modificări ale țesutului sânilor din cauza fluctuațiilor de greutate.
 • Vrei să schimbi implanturile vechi cu unele mai noi, mai rezistente și mai eficiente
 • Vrei să renunți la implanturi.

Care sunt semnele ruperii implantului mamar ?

Este important să recunoști semnele de rupere a implantului. Acestea includ:

 • umflături sau un nod în jurul sânului
 • schimbarea formei sânului
 • roșeață, durere sau senzație de arsură

Dacă observi oricare dintre aceste simptome, trebuie să te prezinți imediat la medicul chirurg plastician pentru o consultație.

În ce constă intervenția de înlocuire a implantului mamar?

Operația de înlocuire a implantului mamar are loc sub anestezie generală și durează între 1 și 2 ore, în funcție de mărimea și forma noilor implanturi mamare, de tehnica aleasă și dacă se efectuează sau nu o operație combinată în același timp.

Medicul chirurg va începe procedura prin îndepărtarea implanturilor vechi prin incizii făcute pe locul cicatricilor originale. Dacă noul implant este similar din punct de vedere al dimensiunii și al formei, atunci capsula existentă va fi suficientă, iar operația de înlocuire va fi rapidă.

Dacă noul implant este diferit de implantul original, atunci intervenția chirurgicală este un pic mai complexă, deoarece capsula va trebui modificată (mărită sau redusă) pentru a se potrivi noului implant.

Odată ce noul implant este la locul său, chirurgul va sutura sânul de-a lungul liniei de cicatrici existente pentru a lăsa cicatrici minime.

Implanturile mamare PIP sau Allergane

Din păcate, înlocuirea implantului a devenit din ce în ce mai populară ca urmare a controversei implanturilor PIP produse de Poly Implant Prothese, care au fost declarate ca fiind neconforme în ceea ce privește calitatea implanturilor, furnizorii folosind materiale de calitate slabă pentru a reduce costurile. Agenția Națională de Sănătate din Franța a constatat în anul 2010 că gelul folosit la crearea acestor implanturi era de uz industrial, nu medical, iar suprafața implanturilor prezenta un risc crescut de fisurare, de 25-30%, procent dublu comparativ cu alte proteze mamare comercializate pe piața mondială.

De asemenea, și Allergan a retras recent o parte din implanturile de silicon comercializate, deși a specificat că dacă nu există semnale, femeile care au folosit produsele lor le pot purta în continuare, fără probleme.

ProEstetica este una dintre puținele clinici care nu au folosit niciodată produse PIP de o calitate îndoielnică - din păcate, alte clinici nu și-au asumat același angajament față de standardele înalte de practică medicală. Prin urmare, suntem o clinică de încredere pentru oricine are nevoie de înlocuirea implantului cu o alternativă sigură și de înaltă calitate.

De-a lungul celor peste 25 de ani de experiență în chirurgia plastică, ne-am construit reputația prin utilizarea unor implanturi sigure, de calitate și îți recomandăm să ne contactezi dacă observi inflamații în zona pieptului și crezi că ai nevoie de o evaluare a implanturilor mamare.

Care sunt etapele procedurii de înlocuire a implantelor mamare

Consultația

În primul rând, trebuie să aibă loc o consultație cu medicul chirurg plastician pentru ca pacienta să fie informată complet și corect cu privire la intervenție, să vadă dacă rezonează cu chirurgul și să-și împărtășească așteptările.

Tot înainte de operație trebuie efectuate un set de analize de sânge, de inimă și o ecografie mamară pentru a determina exact starea de sănătate a pacientei. Istoricul medical va fi, de asemenea, înregistrat (inclusiv intervenții chirurgicale anterioare, medicamente, alergii).

Postoperator

Câteva zile sau săptămâni după intervenție, este posibil să ai unele dureri pe care le poți ameliora cu analgezice.

Firesc, dupa operație, este nevoie de mai multe consultații și vizite periodice la medic pentru a se observa evoluția și ritmul de vindecare. Prima vizită are loc la 2 zile dupa operație, iar a doua la 7-10 zile.

De asemenea, se vor efectua controale periodice la 3 și 6 săptămâni, 3 și 6 luni, apoi la un an de la operație.

Care sunt efectele secundare și riscurile?

Operația de înlocuire a implantului mamar este o procedură sigură, dar, după intervenție, este normal ca zona să prezinte edeme sau vânătăi și/sau să prezinte o senzație de amorțeală.

Ca și în cazul altor proceduri chirurgicale, intervenția de înlocuire a implantului mamar prezintă un anumit risc și este posibil să ai:

 • greaţă
 • sângerări sau infecții
 • vindecare mai greoaie a inciziilor și
 • cicatrici
 • hematom
 • contractură capsulară
 • ruperea implantului

Medicul chirurg plastician îți va prezenta aceste riscuri în mod detaliat în cadrul consultației inițiale și îți va oferi toate detaliile necesare. Pentru a reduce riscurile de mai sus, este vitală pregătirea, tehnica și experiența chirurgului plastician.

Când se văd rezultatele după intervenția de înlocuire a implantului mamar ?

Rezultatele finale sunt vizibile de obicei la aproximativ 6 săptămâni după procedură, cu îmbunătățiri continue în timp, deoarece procesul de vindecare se finalizează în următoarele aproximativ 3 luni.

Rezultatele sunt de lungă durată, însă variațiile substanțiale în greutate, nașterea sau procesul de îmbătrânire pot afecta aspectul sânilor în timp.

Te așteptăm și pe tine la clinica ProEstetica, unde îmbinăm experiența de peste 25 de ani în chirurgia plastică cu profesionalismul și știința frumuseții pentru a le dărui tuturor celor care ne calcă pragul și mai multe motive să se iubească pe sine!