PRP (lifting vampir)

Plasma bogata in trombocite ( PRP ) contine factori de crestere, vindecare care sunt introduse în corpul uman pentru a repara daunele care au avut loc. Majoritatea sângelui, 55% din volumul total, este format din materialul matricei extracelulare, plasma. 90 la suta din plasma este apa. Rolul Plasmei este de a transporta nutrienti, dioxid de carbon, caldura, hormoni si alte substante. În rana, colagenul de pe peretele vasului de sange este eliberat. Colagenul de trombocite permite secretia unui hormon numit tromboxan care la randul ei provoaca eliberarea de adenozin-difosfat (ADP).

Trombocitele ADP sunt prea aplatizate ca sa adere la vindecarea zonei afectate. În acelasi timp, factorii de coagulare a sângelui formeaza o enzima numita trombina. Trombina reactioneaza cu fibrinogenul plasmatic si este eliberata fibrina în sânge. Fibrele de fibrina sunt blocate în alte celule sanguine. Atunci când toroanele de fibrina se retrag, excesul de lichid este stors de coagulare si apare înlocuirea cu crusta. Trombocitele sunt derivate din precursorii maduvei osoase (megacariocite). Trombocitele sunt piesele de celule, membrane înconjurate de citoplasma. Trombocitele din sânge au valori de referinta la adulti de 150-360 de oameni E9 / l. Trombocitele contin mii de factori de crestere, vindecare diferiti in corpul uman pentru a corecta daunele. Acesti factori de crestere includ de exemplu:

 • factorul de crestere a fibroblastelor de baza (bFGF)
 • factorul de crestere de tesuturi conjunctive (CTGF)
 • factorul de crestere epidermica (FEG)
 • factor de crestere insulinei (IGF)
 • factorul de crestere de trombocite derivate (PGDF)
 • factorul de transformare a cresterii-beta (TGF-ß)
 • factor de crestere al endoteliului vascular (VEGF)

În metoda PRP, se recolteaza sange de la pacient, de exemplu, 10 ml. Trombocitele sunt separate de sânge folosind o centrifuga, astfel va rezulta o plasma bogata in trombocite (PRP), concentratia de trombocite este mult mai mare comparativ cu sângele original. Aceasta concentratie este injectata in partea deteriorata, in zona de tratament, astfel incat cantitati semnificative de factori de vindecare sunt eliberate de catre aceste trombocite, ce sunt în masura sa repare foarte rapid daunele din zona afectata. Trombocitele încep imediat procesul de reparare si asista celulele stem pentru regenerarea tesuturilor. Terapia PRP poate fi utilizata, de exemplu, pentru atenuarea durerilor, cum ar fi cele cauzate de leziunile din sport, rani cronice severe, accelereaza vindecarea dupa o interventie chirurgicala, repara si ajuta la vindecarea arsurilor, implanturi dentare si alte proceduri chirurgicale dentare si de asemenea, ochii uscati. Tratamentul poate fi de asemenea utilizat pentru interventii chirurgicale cosmetice, cum ar fi re-cresterea parului si indepartarea ridurilor. În plus, PRP poate fi utilizat în combinatie cu grasimea proprie a corpului in chirurgia cosmetica. În multe cazuri, tratamentul PRP singur, este suficient pentru a aduce rezultatul dorit, fara interventie chirurgicala. Deoarece este o parte integranta a sangelui nostru propriu, plasma bogata in trombocite (PRP), este libera de boli transmisibile si nu poate provoca reactii alergice si nici hipersensibilitate.

O serie de companii au produs kit-uri PRP, care, în general, se bazeaza pe separarea de trombocite din sânge autolog utilizând o centrifuga. Acest lucru poate fi facut chiar si in vitro, dar cea mai mare problema este existenta unui numar foarte mic de trombocite în colectare. Recoltarea de trombocite se face de cele mai multe ori prin pipetare. Metoda prin pipetare are riscul de a re-amestecare. Metoda Glofinn are la baza tubul în doua parti, care este foarte convenabil, va fi deschis dupa centrifugare, astfel incat celulele rosii din sange raman in a doua parte detasabila a tubului, dupa care trombocitele sunt direct transferabile in seringa utilizând o conexiune aparte. Aceasta metoda ca procedura, este mult mai precisa si mai simpla, fara pipetare suplimentara si fara teama de pierdere de trombocite sau amestecarea cu alte componente sanguine

Beneficiile Kit-ului PRP realizat de Glofinn sunt:

 • Simplu de utilizat
 • Ieftin
 • O cantitate mare de PRP obtinut
 • Metoda de extractie
 • Posibilitatea unei centrifugari duble pentru concentrat si mai mare de PRP
 • Nu se folosesc pipete, drept urmare nu este nevoie de depozitare
 • Produs in Finlanda
 • aprobat CE