Abdominoplastia

Cea mai scurtă cale spre abdomenul mult visat

Un abdomen armonios conturat, cu o piele fermă, netedă și tonifiată este un standard de frumusețe la care aspiră majoritatea. Deseori, un abdomen ferm este asociat cu vitalitatea, sănătatea și feminitatea sau masculinitatea. Micile depozite de grăsime încăpățânate și pielea laxă de pe abdomen se pot dovedi așadar probleme estetice serioase, care îți afecteză încrederea în tine. Frustrarea este cu atât mai mare cu cât ai încercat o mulțime de alte metode pentru a ajunge la abdomenul mult visat, fără însă vreun rezultat. Ce soluție există?

La clinica ProEstetica te poți bucura de una dintre cele mai eficiente intervenții din domeniul chirurgiei siluetei, și anume: abdominoplastia, soluția ideală de a scăpa de aspectul inestetic al burții care atârnă, de a recăpăta o piele fermă și netedă în zona abdomenului și de a întări mușchii abdominali slăbiți.

De ce să alegi abdominoplastia la ProEstetica (h2) ?

  • minimum de incizii, cicatrice scurte, insesizabile
  • siguranță, datorită aparaturii și materialelor de calitate înaltă
  • echipă medicală interdisciplinară, cu peste 25 de ani de activitate continuă
  • reducerea vergeturilor tegumentare
  • tonus muscular îmbunătățit
  • efect de lifting
  • piele netedă și fermă
  • redobândirea elasticității pielii
  • eliminarea grăsimii inestetice
  • întărirea mușchilor abdominali
  • un contur mai armonios al siluetei
  • rezultate permanente
  • sentiment de bunăstare fizică și psihologică

Ce este abdominoplastia ?

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen și elastină din corp scade. Fără aceste două substanțe proteice, pielea devine mai laxă, adică începe să atârne, să își piardă încet încet din elasticitate. Acest lucru înseamnă că pielea nu poate reveni la forma sa inițială după fluctuații semnificative de greutate, cum ar fi o sarcină sau după ce ai pierdut un număr mare de kilograme. În plus, sarcina poate determina slăbirea și separarea mușchilor abdominali, o afecțiune des întâlnită la femei după naștere, ce poartă numele de diastază abdominală.

Chiar și persoanele care au o greutate normală și un corp bine proporționat pot să aibă un abdomen proeminent (burtică), lax, cu un tonus muscular slab. Din păcate, nici o dietă și nici un regim de exerciții fizice nu pot rezolva aceste probleme. Singura soluție în cazul pielii lăsate, a depozitelor de grăsime încăpățânate și slăbirii mușchilor abdominali este abdominoplastia.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează “șorțul abdominal”, format din grăsime și/sau piele lăsată. Este o procedură atât pentru bărbații, cât și pentru femeile care la nivelul jumătății inferioare a abdomenului au un exces de grăsime și/sau piele, care nu poate fi îndepărtat prin dietă sau exerciții fizice.

În același timp operator, se pot întări și mușchii abdominali pe linia mediană sau se pot rezolva problemele de perete abdominal (hernii, eventrații sau diastaza abdominală, adică separarea mușchilor drepți abdominali).

Abdominoplastia este cunoscută ca fiind cea mai frecventă operație estetică de chirurgie post-bariatrică, realizată după operațiile de micșorare de stomac, inel gastric etc. În urma operației, forma abdomenului devine echilibrată și armonizată cu restul corpului, iar învelișul cutanat pierde pliurile, recăpătându-și elasticitatea.

Cine este candidatul perfect pentru abdominoplastie?

Candidatul ideal pentru abdominoplastie are o stare bună de sănătate fizică, este preferabil nefumător (fumătorilor le este recomandat să renunțe la fumat înainte și după operație) și are o greutate stabilă. Oricine este deranjat de aspectul abdomenului și are așteptări realiste poate apela cu încredere la intervenția de abdominoplastie.

Trebuie reținut totuși faptul că abdominoplastia nu este un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru un stil de viață sănătos, ce include un regim alimentar echilibrat și mișcare. Așadar, această procedură nu se adresează persoanelor supraponderale și nici femeilor care plănuiesc o sarcină în viitorul apropiat (în cazul acesta, operația poate fi amânată până după naștere).

Tipuri de abdominoplastie?

Abdominoplastia parțială

În cazul abdominoplastiei parțiale, sunt remodelate și mobilizate doar țesuturile abdominale mai jos de ombilic, în timp ce ombilicul rămâne pe loc. Se poate asocia eventual cu lipoaspirația la nivelul abdomenului superior și/sau flancuri.

Abdominoplastia totală

Abdominoplastia totală se realizează în cazul în care există o laxitate exagerată și la nivelul tegumentelor abdomenului superior (deasupra ombilicului) și deci este nevoie de o corecție totală la nivelul abdomenului, iar ombilicul se va repoziționa corespunzător.

Aceasta este o intervenție de mai mare anvergură, asociată adesea cu alte proceduri chirurgicale precum: lipoaspirația/liposucția (mai ales la nivelul șoldurilor și al taliei, pentru un plus de estetică și armonie cu noua formă a abdomenului), lipectomia sau corecția diastazei abdominale (musculatura se tonifică prin sutură).

Un mare plus estetic în acest caz este că se poate elimina și pielea afectată de vergeturi cu ajutorul abdominoplastiei.

Care sunt etapele intervenției de abdominoplastie

Drumul către un abdomen ferm începe cu un consult la ProEstetica! În timpul consultului, vom discuta despre următoarele aspecte: medicație curentă, alergii și tratamente, istoricul tău medical, dar mai ales, despre așteptările tale în legătură cu intervenția.

Dacă te simți anxios/anxioasă, ai emoții în legătură cu noul aspect al abdomenului pe care îl vei obține după intervenție, simte-te liber(ă) să discuți despre orice nelămurire sau temere cu medicii noștri! Te asigurăm că la ProEstetica prețuim nespus o relație medic-pacient cât mai onestă și mai caldă, așadar suntem la dispoziția ta pentru orice nelămurire!

Intervenția în sine presupune mai multe etape:

Prima etapă - Anestezia generală.

A doua etapă - Se face o incizie orizontală pe linia suprapubiană (în zona liniei părului pubian). Lungimea acestei incizii depinde de volumul pielii care trebuie înlăturat. Este posibil ca pacientul să aibă nevoie de o a doua incizie în jurul ombilicului pentru a îndepărta pielea din partea superioară a abdomenului.

În general, inciziile sunt făcute în așa fel încât să poată fi ascunse cu ușurință sub linia chilotului sau a costumului de baie. După aproximativ un an, cicatricile se aplatizează și se deschid la culoare, astfel că devin insesizabile.

A treia etapă - După ce pielea nedorită de pe abdomen este îndepărtată, linia dreaptă a mușchilor abdominali este refăcută și tonifiată. Pielea rămasă este suturată estetic.

A patra etapă - Închiderea inciziei. Postoperator, se lasă 2 tuburi de dren câteva zile, pentru a preveni acumularea de lichide.

Cât durează procedura de abdominoplastie ?

Întreaga intervenție durează în jur de 3-5 ore, în funcție de complexitatea cazului, apoi pacientul rămâne cel puțin 24 de ore sub observație. În acest interval, pe zona operată vor fi aplicate pansamente elastice (pentru minimalizarea edemului), iar orice durere sau disconfort apărut după operație este tratat cu analgezice. Imediat ce este posibil, se recomandă mișcarea moderată.

Care sunt recomandările după procedura de abdominoplastie ?

  • Efortul fizic trebuie evitat minim 3-4 săptămâni.
  • Trebuie purtat un corset special (burtieră) minim 4 săptămâni.
  • După 2 săptămâni - o lună se recomandă gimnastica medicală ușoară, pentru tonifierea musculaturii.
  • Firele se scot după aproximativ 10-12 zile de la operație.
  • Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de un an de la intervenție, pentru a nu risca colorarea inestetică a cicatricilor.
  • Complicaţiile specifice ce pot apărea postoperator sunt: reacţii alergice, hemoragii, infecţii sau tromboze. Însă, sub atenta supraveghere medicală a echipei ProEstetica, acestea sunt controlabile şi nu prezintă un factor de risc major.

Când apar rezultatele finale și cât durează efectele abdominoplastiei?

După intervenție, abdomenul tău va fi mult mai plat, mai ferm și mai conturat, fapt ce îți va reda încrederea în tine. Rezultatele finale vor fi cel mai vizibile după câteva luni de la operație (aproximativ 3-4 luni), timp în care se vindecă abdomenul.

Rezultatele abdominoplastiei sunt, tehnic vorbind, permanente. Însă, există cazuri când acestea pot fi diminuate de fluctuațiile mari de greutate. Din acest motiv este necesară adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și mișcare constantă.

Miracolul nașterii, dar și bucuria reușitei de a scăpa de kilogramele în plus pot fi permanent umbrite de un abdomen care nu arată cum trebuie. În afară de motivația estetică și de faptul îți limitează alegerile vestimentare și îți afectează puternic încrederea în sine, grăsimea și pielea care atârnă te pot incomoda în mișcare, pot provoca iritații și poartă cu sine la nivel psihic o povară mai grea decât cea a kilogramelor în plus.

Vino la ProEstetica pentru a te bucura de intervenția de remodelare abdominală și spune adio hainelor largi sub care te ascunzi!