Mărirea pomeților cu implanturi dermice (fillere dermice)

Pomeții proeminenți, bine conturați, reprezintă un semn de tinerețe și frumusețe. Pomeții conferă formă și simetrie feței, contribuind la aspectul tânăr al chipului.

Din păcate, pomeții sunt prima structură facială care își pierde volumul odată cu înaintarea în vârstă și având și un rol de “susținere” a feței, pomeții căzuți contribuie la un aspect facial în formă de U, asociat cu bătrânețea.

Iată de ce echipa de medici ProEstetica folosește fillerele pe bază de acid hialuronic pentru a umple și a atribui volum pomeților, dar și pentru corectarea asimetriilor, scopul fiind obținerea unui aspect facial mai definit și mai atrăgător

De ce să alegi mărirea pomeților la clinica ProEstetica?

  • Peste 25 de ani de experiență neîntreruptă în domeniul chirurgiei plastice și estetice
  • Clinica ProEstetica este locul unde s-au realizat primele injectări cu acid hialuronic din România
  • Folosim doar fillere dermice cu acid hialuronic din sursă sigură, cu certificate de trasabilitate, perfect conforme cu cele mai înalte standarde de siguranță.
  • Rezultate discrete, dar de mare efect, care complimentează în mod armonios frumusețea naturală
  • Utilizăm microcanule atraumatice, pentru un confort sporit

Pomeții se întind de la colțul intern al ochiului, continuă spre marginea inferioară a orbitei și ajung foarte aproape de nivelul urechii.

Modificarea aspectului pomeților poate fi cauzată de mai mulți factori, la care participă pierderea de substanță osoasă, atrofia musculară, precum și scăderea cantității de țesut adipos la nivelul feței, ce se accentuează o dată cu înaintarea în vârstă. Pomeții lăsați înseamnă un volum deficitar al întregii fețe, un aspect livid și inestetic.

Pierderea volumului la nivelul pomeților aduce în timp cu sine diverse manifestări pe care pacientele le resimt astfel:

  • odată cu pierderea volumului medio-facial, la nivelul pomeților, în zona medială se formează un șanț inestetic
  • se poate observa atât adâncirea șanțurilor nazolabiale, cât și formarea și adâncirea ridurilor marionetă, ceea ce duce la căderea colțurilor gurii. Ridurile nazogeniene înăspresc aspectul feței, iar ridurile marionetă îi conferă un aspect mâhnit, posomorât.
  • laxitate cutanată în zona mandibulară - linia mandibulei nu mai este la fel de fermă, astfel că pielea se lasă sub acțiunea gravitației.

Iată de ce mărirea și modelarea pomeților cu acid hialuronic este o procedură din ce în ce mai des solicitată, mai ales că, o intervenție la timp poate preveni intervenții mai ample și mai costisitoare mai târziu.

Îmi voi îmbunătăți aspectul prin mărirea pomeților?

Categoric, da! Prin injectarea fillerelor dermice care sunt de fapt niște implanturi dermice, se poate obține un mic efect de lifting, care să ridice zona pomeților și implicit, linia mandibulei. Rezultatul este unul natural, deoarece echipa medicală ProEstetica nu face decât să restaureze volumetria naturală a unui chip tânăr.

Astfel, la ProEstetica corectăm aspectul îmbătrânit, redăm simetria chipului, luminăm zona pomeților, respectând echilibrul, pentru ca pacienții să arate mai bine, să se simtă mai atractivi și mai încrezători, oferindu-le rezultate naturale.

Una dintre capcanele în care un pacient neinformat poate să cadă este alegerea unei cantități prea mari de acid hialuronic, deoarece implanturile dermice excesive vor duce la un aspect de “pillow face” sau “facial overfilled syndrome” care se caracterizează printr-un aspect facial umflat în mod nenatural.

La nivelul pomeților, prea mult acid hialuronic va conferi un aspect de obraji de veveriță, care nu complimentează pe nimeni. Pentru a evita astfel de situații este necesară alegerea cu atenție a medicului chirurg care va efectua intervenția, deoarece tehnica de injectare, tipul și cantitatea de acid hialuronic, dar și expertiza și viziunea medicului pot face diferența între un rezultat remarcabil și unul dezastruos.

Procedura de mărire a pomeților nu este recomandată pacientelor gravide, care alăptează sau care au o infecție sinusală.

Cum se efectuează procedura de mărire a pomeților la ProEstetica?

Înainte de injectarea propriu-zisă, va avea loc o consultație cu unul dintre medicii noștri chirurgi plasticieni, care va efectua o evaluare amănunțită a istoricului medical pentru a ne asigura că nu există contraindicații.

În acest timp, anatomia facială și preferințele personale ale pacientului sunt atent observate pentru a determina tipul și cantitatea recomandată de acid hialuronic care trebuie injectat.

Pentru redarea volumului pomeților și restaurarea compartimentelor faciale, la clinica ProEstetica utilizăm injectarea cu:

✅Acid poli-L-lactic (Sculptra) - este un stimulator de colagen ce tratează aspectul îmbătrânit și lipsit de volum al pomeților, corectează aspectul creponat al tegumentului și oferă luminozitate feței.

✅Acid hialuronic (Juvederm, Restylane) - tratează ridurile și depresiunile de la nivelul feței, șanțurile nazolabiale, liniile marionetei și redă volumul natural al pomeților.

Acidul hialuronic introdus la nivelul pomeților este un tip de acid mai vâscos, care se injectează în profunzime, pentru a se așeza exact unde trebuie, astfel încât, la atingere, să nu dea impresia unui corp străin, ci să ofere senzația osului zigomatic natural.

Injectarea se realizează sub anestezie locală, cu o microcanulă atraumatică, supra-numită și "acul care nu doare". Datorită numărului redus de înțepături, riscul apariției de echimoze (vânătăi) sau hematoame scade în mod considerabil.

De asemenea, cu ajutorul microcanulei, medicul chirurg plastician poate controla atent cantitatea și amplasarea produsului utilizat pentru a crea o simetrie facială perfectă și pentru a ajunge la aspectul dorit de pacient. Majoritatea ședințelor de injectare cu acid hialuronic a pomeților durează aproximativ 45 de minute până la o oră.

Ce se întâmplă după intervenția de mărire a pomeților?

După procedură, pot apărea umflături și/sau vânătăi care dispar în doar câteva zile. Acestea pot fi minimizate prin aplicarea unei creme cu arnică sau comprese reci. De asemenea, este importantă păstrarea zonei injectate curate pentru a evita riscul de infecție. Alte recomandări:

În primele 24 de ore de la injectare, este contraindicată aplicarea machiajului.

În prima noapte după tratament, este recomandat să dormi cu fața în sus.

Evită masajul sau traumatismele în zona feței.

Evită expunerea la soare, solar, saună și frig intens, precum și efortul fizic (sport) timp de o săptămână după procedură.

Nu fuma și nu consuma alcool în primele 72 de ore de la injectare.

Când voi vedea rezultatul intervenției de mărire a pomeților?

Rezultatele sunt vizibile imediat după injectare. Totuși, pentru a putea admira rezultatul final, este recomandat să aștepți 4-5 zile, până când eventualele edeme (umflături) dispar complet.

Rezultatele se pot menține între 18-24 luni, în funcție de substanța de umplere utilizată. Această procedură poate fi repetată la interval de câteva luni pentru a se asigura remanența pe o perioadă mai lungă de timp și menținerea, dar și îmbunătățirea continuă a rezultatelor.

Chiar dacă în prezent fillerele injectabile pe bază de acid hialuronic sunt foarte populare, nu uitați că este vorba totuși de o procedură medicală și despre niște implanturi dermice, care prezintă complicații și riscuri pe care doar un medic le poate gestiona.

Iată de ce este extrem de important să alegi cu grijă cine și unde îți va injecta pomeții. La clinica ProEstetica te așteaptă o echipă de profesioniști, a cărei experiență continuă, de peste 25 de ani în chirurgia plastică estetică îți garantează obținerea rezultatelor dorite, mereu în condiții de maximă siguranță! Vino la ProEstetica și bucură-te de un aspect îmbunătățit, fără să se vadă că ai intervenit în vreun fel!