Ridicarea sânilor sau liftingul mamar

Sânii sunt considerați un simbol al feminității și al senzualității. Fiecare femeie își dorește sâni fermi, rotunzi, conturați armonios. Iată de ce lăsarea sânilor după alăptare sau după un episod slăbire masivă, poate cauza frustrare și chiar dificultăți în viața de zi cu zi și în viața de cuplu. Clinica ProEstetica vine în ajutorul tău cu procedura de ridicare a sânilor, o intervenție ce-ți poate schimba complet viața și îți poate crește stima de sine.

De ce să alegi intervenția de ridicare a sânilor la ProEstetica?

  • În clinica ProEstetica s-a realizat în 1993 primul implant mamar din România de dr Dana Mihaela Jianu
  • Peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgia plastică mamară
  • Peste 2500 de augmentări mamare rezolvate cu succes
  • Metodă de augmentare mamară transareolară
  • Restabilește elasticitatea țesutului mamar
  • Remodelează sânii lăsați
  • Înlătură pielea lăsată
  • Aduce un plus de volum sânilor
  • Sâni fermi, cu aspect mai tânăr
  • Redefinește conturul corpului
  • Elimină cauza iritațiilor pielii de sub sâni
  • Elimină complexele de imagine
Programează-te aici

Ce este pexia sânilor sau liftingul mamar?

Ridicarea, liftingul sau pexia sânilor este intervenția chirurgicală prin care se utilizează țesuturile proprii pentru a repoziționa sânii, conferindu-le în același timp fermitate, mai mult volum și un aspect tânăr.

Această procedură este ideală pentru femeile nemulțumite de aspectul sânilor lor, care sunt lăsați și lipsiți de volum, din cauza efectelor gravitației, a sarcinii, a alăptării, a fluctuațiilor de greutate sau a vârstei înaintate. În funcție de situație, liftingul mamar poate contribui și la corectarea asimetriilor inestetice.

Pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile, este recomandat ca alături de ridicarea sânilor, să fie efectuată și procedura de augmentare mamară cu implanturi de silicon (mărire de sâni) sau de reducție mamară (dacă este vorba de niște sâni naturali prea mari). Acest aspect poate fi discutat cu medicul chirurg plastician la consultarea inițială

Programează-te aici

Cum știu că am nevoie de intervenția de lifting mamar?

Putem testa cât de lăsat este sânul introducând trei degete sub șanțul mamar. Dacă sânul cade peste aceste trei degete, este vorba despre un sân lăsat, care poate beneficia de intervenția de lifting mamar.

Cine este candidatul ideal pentru procedura de lifting mamar?

  • stare de sănătate fizică bună (de exemplu, obezitatea sau diabetul pot încetini vindecarea)
  • 18 ani împliniți, sâni complet dezvoltați
  • persoane nemulțumite de mărimea, forma sau poziția unuia sau a ambilor sâni

Cum se desfășoară procedura de ridicare a sânilor?

Înainte de operație trebuie efectuate un set de analize de sânge, analize pentru depistarea afecțiunilor cardiovasculare, dar și o ecografie mamară pentru a determina exact starea de sănătate a pacientei.

Intervenția de lifting mamar

Procedura chirurgicală în sine se efectuează sub anestezie generală și durează aproximativ 2-3 ore.

Deși există mai multe tehnici utilizate în general, în mare parte legate de localizarea inciziei, fiecare tehnică implică următoarele etape:

  • efectuarea unei incizii în jurul sânului (cea mai folosită fiind incizia în formă de ancoră, care urmărește conturul natural al sânului)
  • excizia surplusul de tegument, mamelonul și areola fiind mutate mai sus, după un desen prestabilit
  • decolarea glandei de pe mușchiul pectoral și fixarea în noua poziție
  • repoziționarea mamelonului (dacă este necesar)

Postoperator

După operația propriu-zisă, pe zona inciziilor va fi aplicat un bandaj compresiv și posibil se vor monta tuburi de drenaj pentru a preveni acumularea de lichide.

În primele zile după operație, durerile pot fi ușor ameliorate cu ajutorul analgezicelor.

Timp de cel puțin o lună de la intervenție, pacienta va trebui să poarte în permanență o bustieră elastică compresivă care va preveni formarea edemului și va reduce umflăturile.

Se pot relua activitățile ușoare a doua zi după operație, însă antrenamentul intens este permis din nou doar după aproximativ 4-8 săptămâni.

Când se văd rezultatele și cât durează acestea?

Rezultatul este imediat, sânii vor arăta mai bine, vor fi mai ridicați, mai armonioși, mai simetrici, fără să își piardă din aspectul natural. Însă rezultatele finale apar după primele 6 săptămâni și se îmbunătățesc în timp, o dată cu estomparea cicatricilor.

Aceste rezultate ar trebui să reziste pe termen lung, dar schimbările de greutate, sarcina și înaintarea în vârstă pot schimba aspectul sânului. De aceea, pentru a menține cât mai mult efectele procedurii, încearcă să îți menții o greutate stabilă, având un regim alimentar echilibrat și făcând mișcare zilnic.

Procedura de ridicare a sânilor va modifica dimensiunea cupei sutienului?

Când vorbim despre ridicarea sânului, ne referim mai degrabă la redistribuirea uniformă a volumului său natural. Așadar, deși este îndepărtată o parte de țesut mamar, nu există reduceri semnificative de volum sau mărime.

În mod normal, procedura de lifting al sânilor are ca rezultat sâni cu simetrie îmbunătățită și cu un aspect tânăr. Însă dacă liftingul este combinat cu augmentarea mamară, atunci dimensiunea cupei va crește, în mod evident, proporțional cu dimensiunea implantului.

Operația de ridicare a sânilor asociată cu intervenția de mărire de sâni are ca rezultat o creștere semnificativă a dimensiunii și a volumului sânilor, ceea ce înseamnă un decolteu mai estetic, cu un tonus vizibil îmbunătățit.

Liftingul mamar afectează alăptatul?

Femeile care pot alăpta înainte de operație pot continua să alăpteze normal și după aceasta. Deși cantitatea de țesut glandular producător de lapte este redusă, rămâne sistemul ductal cu care laptele este transportat la mamelon.

Care sunt riscurile intervenției de pexie a sânilor?

Nu există nici o intervenție chirurgicală care să nu implice un risc. Fiind o vorba despre o operație complexă, ce necesită atenție sporită și tehnică experimentată, riscurile trebuie discutate amănunțit cu medicul chirurg plastician înainte de intervenție.

În afara riscurilor pe care orice anestezie generală le implică, pot apărea infecții sau hematoame care pot determina apariția de cicatrici inestetice. Pot apărea modificări ale sensibilității areolei și mamelonului, care foarte rar sunt permanente.

La ProEstetica, tehnicile alese, experiența continuă de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei plastice, dar și faptul că luăm toate măsurile necesare pentru a reduce la minim apariția oricărei complicații sau reacții adverse reprezintă o garanție pentru toți pacienții noștri că sunt în siguranță, în mâinile unei echipe interdisciplinare care pune sănătatea pacienților pe primul loc.

Atunci când sânii unei femei sunt fermi și frumos conturați, aceasta se simte mai atractivă, mai încrezătoare și mai seducătoare. Dacă și tu îți dorești să recapeți formele de altădată, te așteptăm la ProEstetica unde frumusețea împletită cu sănătatea sunt ridicate la rang de artă!

Programează-te aici