Lipofilling fese

Mărirea feselor cu grăsime proprie

Forma posteriorului poate avea un impact major asupra aspectului fizic general. În timp ce restul corpului poate avea forme voluptoase, ai putea simți o disproporție dacă posteriorului tău îi lipsesc volumul și o definire frumoasă. De asemenea, o dată cu înaintarea în vârstă sau din cauza unor factori ereditari, fesele pot avea un aspect plat, nedefinit, lipsit de tonus. Un posterior plat sau cu o formă mai puțin fericită nu se poate ascunde nici sub pantaloni, nici sub fuste sau rochii.

De ce să alegi ProEstetica pentru lipofillingul feselor?

 • Rezultat 100% natural
 • Fără cicatrici
 • Procedură minim invazivă
 • Metodă blândă și puțin traumatizantă
 • Reduce aspectul celulitei
 • Volum și forme redefinite
 • Efect de lifting
 • Apect neted al pielii
 • Contur mai armonios al corpului
 • Recuperare rapidă

ProEstetica îți prezintă o metodă sigură și eficientă pentru a-i oferi posteriorului tău volumul și forma dorită - lipofillingul - datorită căreia te vei bucura de o siluetă cu forme mai armonioase, mai voluptoase și un aspect extrem de atrăgător.

Ce este lipofillingul pentru fese?

La ProEstetica, prin procedura de lifting al sprâncenelor, corectăm:

Lipofillingul (transferul de grăsime autolog) este un termen medical specific chirurgiei plastice provenit din limba engleză, care se traduce prin „umplerea cu grăsime sau țesut adipos”.

Procedura constă în recoltarea de grăsime proprie, prin liposucție/lipoaspirație, din unele zone ale corpului unde există un surplus, cum ar fi abdomenul, coapsele sau șoldurile, urmând ca aceasta să fie injectată în zona feselor. Grăsimea proprie reinjectată este mai bine tolerată de organism, astfel că riscul de complicații sau reacții adverse este scăzut.

În urma procedurii, te vei bucura de un posterior mai bombat, mai bine conturat și ferm, iar forma corpului va dobândi un aspect mai armonios. Remodelarea feselor prin procedura de lipofilling este soluția ideală atunci când exercițiile pentru fese nu dau rezultatele dorite sau când dorești să atenuezi pe cât posibil semnele îmbătrânirii. Datorită compoziției speciale a țesutului adipos, bogat în celule stem, se aduce nu doar o corecție de volum, dar și de structură și calitate a pielii din zona feselor. Astfel, în urma procedurii, beneficiezi de o rejuvenare suplimentară a țesuturilor unde este este transferată grăsimea.

Lipofillingul se poate combina și cu alte proceduri deschise sau regenerative (LASER, PRP).

Programează-te aici

Cine este candidatul ideal pentru procedura de lipofilling fese?

Candidații ideali sunt atât femeile, cât și bărbații care doresc o îmbunătățire a aspectului feselor, care au mici depozite de grăsime și sunt într-o stare de sănătate cât mai bună, fără boli cronice severe, pentru care să primească zilnic medicație.

Remodelarea feselor este recomandată mai ales persoanelor care au:

✅ Fese mici comparativ cu talia

✅ Fese aplatizate sau pătrate

✅ Fese ptozate (lăsate)

✅ Sechele după un accident sau după injecții musculare în copilărie

Atenție! Pentru realizarea procedurii, trebuie să existe un depozit suficient de grăsime în altă zonă a corpului. Persoanele cu o constituție firavă nu pot beneficia de lipofilling, însă doar medicul chirurg plastician poate decide dacă te încadrezi sau nu pentru a beneficia de această procedură.

Cum se desfășoară procedura de mărire a feselor cu grăsime proprie ?

Pentru confortul pacientului, procedura începe cu administrarea unei anestezii locale sau generale, în funcție de zonele care trebuie tratate.

Apoi, se realizează o lipoaspirație/liposucție în zonele unde există țesut adipos în exces. Grăsimea recoltată se filtrează și se procesează prin centrifugare, abia apoi urmând procedura de injectarea a acesteia în fese, care este efectuată de către medicul chirurg.

Astfel, mărirea feselor cu grăsime proprie combină remodelarea zonelor cu grăsime în exces cu transferul acestei grăsimi în zona posteriorului, pentru a crea o forma mai bine definită în partea inferioară a corpului.

Pe parcursul injectării, se masează ușor zonele pentru a distribui grăsimea cât mai uniform și pentru a se stabili tensiunea, deoarece acest aspect e ste foarte important pentru gradul de menținere în timp al efectului lipofillingului.

Întrega procedură durează aproximativ 100-120 de minute, în funcție de cât de multă grăsime trebuie injectată.

Cum mă pregătesc pentru procedura de lipofilling fese?

Înainte de a decide dacă această procedură ți se potrivește, este necesară o consultație la medicul chirurg plastician, care îți poate da informațiile necesare, îți poate spune dacă istoricul medical îți permite această intervenție și dacă rezultatele obținute se vor ridica la înălțimea așteptărilor tale.

Medicul te va informa despre fiecare etapă a procedurii, îți va da indicații preoperatorii și postoperatorii și îți va spune inclusiv ce riscuri sau complicații există. De asemenea, îți va recomanda o haină de compresie de purtat după procedura de lipofilling.

Ce se întâmplă după procedura de lipofilling a feselor?

Deoarece lipofillingul feselor nu este o procedură dureroasă, vor fi prescrise doar analgezice ușoare, administrate în caz de nevoie. De obicei, pacienții pot merge acasă a doua zi sau chiar în aceeași zi, în funcție de fiecare caz în parte.

În următoarele 48-72 de ore după intervenție este posibil să apară un ușor edem și echimoze la nivelul feselor, dar și în locurile de unde a fost colectată grăsimea. Acestea vor dispărea complet după aproximativ 10-14 zile.

Indicații postoperatorii:

 • Timp de 4 săptămâni, vei purta o haină de compresie, atât ziua, cât și noaptea, pentru a ajuta la remodelarea țesuturilor.
 • Se recomandă evitarea presiunii directe timp de o săptămână până la 10 zile după lipofilling, folosindu-se în acest sens o pernă moale pentru a sta așezat(ă).
 • Majoritatea pacienților se întorc la activitățile obișnuite de la locul de muncă după 10-15 zile, în funcție de natura meseriei lor.
 • Activitățile fizice pot fi reluate după 6 săptămâni.

Când se observă primele rezultate și cât durează acestea?

Rezultate sunt vizibile imediat dupa procedura de lipofilling și se îmbunătățesc în lunile ce urmează, ca urmare a acceptării noului țesut adipos în zona feselor. Rezultatele finale vor fi cel mai vizibile după aproximativ 3-6 luni de la intervenție.

Cum doar 50-70% dintre celulele adipoase supraviețuiesc transferului, uneori este nevoie de o a doua sesiune pentru a obține cele mai bune rezultate. Efectele procedurii sunt de lungă durată și se pot modifica doar din cauza îmbătrânirii sau a fluctuațiilor mari în greutate.

Atenție! Fumatul poate fi un alt factor ce influențează durata rezultatelor, întrucât nicotina poate deteriora vasele de sânge, esențiale pentru susținerea grăsimilor transferate.

Fie că este vorba de o conformație mai puțin fericită, de o slăbire considerabilă în greutate sau pur și simplu de încadrarea în trendul estetic actual, prin procedura de remodelare a feselor prin injectare de grăsime proprie te poți bucura de un corp mai armonios, mai voluptuos, mai atrăgător.

Remodelarea corporală efectuată de către medicul chirurg este o adevărată artă, în care medicul își folosește tehnica, experiența și viziunea estetică pentru a sculpta, a elimina surplusul și a adăuga acolo unde este nevoie, menținând niște rezultate care arată și se simt natural.

Programează-te la o consultație la ProEstetica și bucură-te de un posterior remodelat mai ferm, mai conturat și un aspect fizic general îmbunătățit!

Programează-te aici