Mărirea buzelor prin transfer de grăsime proprie

Lipofillingul buzelor

Buzele subțiri sau buzele fără volum, fie că sunt trăsături moștenite sau fie că sunt o urmare a trecerii timpului reprezintă o preocupare estetică importantă a multor femei. Ocupând o poziţie centrală în construcția facială, buzele joacă un rol estetic important în armonizarea trăsăturilor feţei. Ce soluție există pentru buzele subțiri, lipsite de volum, afectate de trecerea timpului?

Specialiștii în chirurgie plastică de la clinica ProEstetica pot crea volumul dorit sau pot reda volumul pierdut al buzelor tale și prin transferul de grăsime autolog, adică mărirea buzelor cu grăsime proprie sau lipofilling.

De ce să alegi intervenția de mărire a buzelor cu grăsime proprie la ProEstetica?

 • Peste 25 de ani de experiență neîntreruptă în chirurgia plastică estetică
 • Restabilim și accentuăm curbele naturale ale buzelor
 • Restabilim simetria buzelor și a aspectului facial general
 • Scoatem în evidență Arcului lui Cupidon
 • Oferim un volum mai mare al buzelor, adică îți vom mări buzele
 • Grăsimea are o compatibilitate de 100%, fiind proprie organismului
 • Fără risc de alergii sau reacții adverse
 • Rezultat cu aspect natural, fără urme de intervenție
 • Recuperare rapidă, fără spitalizare
 • Datorită retenției grăsimii, rezultatul final este mai de durată față de mărirea buzelor cu acid hialuronic
 • Anestezie locală, fără durere
 • Folosim canule atraumatice speciale, care nu afectează țesuturile
Programează-te aici

Buzele sunt, cu siguranță, elementul cheie în definirea senzualității feminine. Buzele participă la crearea primei impresii, aspectul lor jucând un rol esențial pentru stima de sine a oricărei femei. Din păcate însă, îmbătrânirea tocește curbele naturale ale buzelor, lăsându-le mai subțiri, mai plate și cu o definire mai mică.

Intervenția de mărire a buzelor prin transfer de grăsime proprie cunoscută și ca lipofillingul buzelor este o procedură minim invazivă de cosmetizare a buzelor care are ca scop îmbunătățirea formei și aspectului acestora. Această intervenție implică recoltarea țesutului adipos de la nivelul zonelor ce prezintă un surplus și injectarea grăsimii recoltate în buze, cu scopul de a crește volumul și proeminența acestora.

Programează-te aici

Îmi pot îmbunătăți aspectul prin mărirea buzelor cu grăsime proprie?

Această procedură de augmentare a buzelor te va ajuta să ai buze mai pline, mai definite, mai hidratate. În urma procedurii, te vei bucura de niște buze mai accentuate şi mai voluminoase și desigur, de mai multă încredere în tine!

Datorită compoziției speciale a țesutului adipos, bogat în celule stem regeneratorii, această intervenție aduce nu doar o corecție de volum, dar și de structură și calitate a pielii din zona buzelor.

Candidata ideală pentru mărirea buzelor cu grăsime proprie are:

✅ buze subțiri, lipsite de volum moștenite genetic

✅ nemulțumiri legate de aspectul buzelor determinat de înaintarea în vârstă

Procedura de lipofilling a buzelor este contraindicată:

 • persoanelor cu infecții cutanate la nivelul gurii, foliculită sau herpes
 • fumătorilor înrăiți, care nu sunt dispuși să renunțe la fumat o perioadă înainte și după intervenție
 • persoanelor cu diabet zaharat și boli autoimune
 • femeilor însărcinate sau care alăptează

Cum se efectuează procedura de mărire a buzelor cu grăsime proprie la ProEstetica?

Orice intervenție la clinica ProEstetica începe cu o consultație inițială cu medicul chirurgul plastician. Acesta trebuie informat despre istoricul tău medical, alergii și tratamente curente. De asemenea, îi poți pune întrebări și îi poți împărtăși așteptările tale în legătură cu procedura.

Intervenția în sine durează în jur de 1 oră și nu necesită internare. Fiind o procedură minim invazivă, intervenția de mărire a buzelor cu grăsime proprie se efectuază sub anestezie locală.

Pentru început, țesutul adipos este recoltat prin lipoaspirație/liposucție din zonele unde există un surplus de grăsime - abdomen, fese, coapse, etc. Grăsimea recoltată este curățată de impurități și transformată în gel printr-un proces de centrifugare, fiind astfel mai ușor de injectat la nivelul buzelor.

În clinica ProEstetica, pentru injectare, folosim doar canule subțiri, cu vârf atraumatic, ce nu afectează țesuturile.

De obicei, se practică o supra-umplere a buzelor, deoarece 30-50% din grăsimea injectată se va resorbi în aproximativ 3 luni.

Buzele sunt remodelate în funcție de dorințele pacientei și de proporțiile feței, rezultatul find buze cu aspect natural, pline de volum, simetrice, ce denotă tinerețe și senzualitate.

Ce se întâmplă după intervenția de augmentare a buzelor cu grăsime proprie ?

După injectare, pacienta poate părăsi imediat clinica, recuperarea postoperatorie fiind minimă. Aceasta își poate relua activitățile obișnuite după aproximativ 3 ore de la finalizarea intervenției.

De cele mai multe ori, la nivelul zonei de unde s-a recoltat grăsime se resimte o durere minimă, şi cel mai frecvent apar echimoze (vânătăi) care dispar în maxim 2 săptămâni.

La nivelul zonelor injectate este posibil să apară un edem (umflare) care cedează progresiv în 3-5 zile, dispărând complet până la două săptămâni de la intervenţie.

Pentru a minimaliza disconfortul, sunt recomandate compresele cu gheață și la nevoie, analgezice.

Când voi vedea rezultatul lipofillingului pentru buze?

Rezultatul final poate fi apreciat la 3 până la 7 zile după efectuarea procedurii, însă remodelarea buzelor este evidentă încă de la ieșirea din cabinet.

Rezultatul intervenției de mărire a buzelor cu grăsime proprie este permanent?

După perioada de resorbție a celulelor adipoase transplantate, rezultatul poate fi considerat permanent. Așa că, te poți bucura de frumusețea unor buze pline, voluminoase, cu aspect tânăr și sănătos!

Atenție! Menținerea în timp a rezultatelor este influențată de factori precum: modalitatea de recoltare, calitatea centrifugării, precum și de protocolul de injectare. Iată de ce este extrem de important să alegi cu mare atenție unde îți dorești să efectuezi această procedură.

La clinica ProEstetica îmbinăm frumusețea cu sănătatea, astfel că specialiștii noștri în chirurgie estetică cu peste 25 de ani de experiență în domeniu respectă protocolul internațional de injectare, oferind condiții de maximă siguranță pentru toți pacienții.

Programează-te aici