Blefaroplastia chirurgicală

Odată cu trecerea timpului, pielea de la nivelul pleoapelor începe să-și piardă din elasticitate, iar mușchiul susținător al pleoapei slăbește, rezultatul fiind un aspect obosit al ochilor, pleoape căzute, pungi sub ochi și cearcăne inestetice.

Dacă te confrunți cu toate aceste neajunsuri care îți îmbătrânesc fizionomia, poți beneficia de intervenția de blefaroplastie, o metodă rapidă și eficientă pentru a corecta aspectul pleoapelor căzute.

De ce să alegi blefaroplastia la ProEstetica?

  • Peste 25 de ani de activitate medicală continuă
  • Elimină pielea căzută de la nivelul pleoapei superioare, ce poate afecta vederea
  • Corectează ridurile fine ale pleoapei inferioare
  • Scapă de aspectul obosit și îmbătrânit
  • Îmbunătățește vederea
  • Elimină pungile de sub ochi
  • Efect de rejuvenare facială
  • Nu necesită internare
  • Recuperare rapidă
  • Rezultate de lungă durată

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este una dintre cele mai solicitate intervenții din sfera chirurgiei faciale. Blefaroplastia sau liftingul pleoapelor este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează excesul tegumentar și țesutul adipos de pe pleoapa superioară şi/sau inferioară, îmbunătățind astfel aspectul general al feței. Prin blefaroplastie, se pot trata cearcănele și pungile de sub ochi, pentru a se crea un aspect mai tânăr, mai luminos al întregului chip.

Întrucât primele semne de îmbătrânire apar în zona perioculară, prin intervenția de blefaroplastie, echipa de medici chirurgi plasticieni de la ProEstetica îți pot șterge cu măiestrie și naturalețe, câțiva ani buni de pe chip!

Fiind o intervenție nu doar estetică, ci și funcțională, pacientul va scăpa de senzația de ochi obosiți și pleoape grele, iar cititul sau lucrul la computer nu vor mai părea activități solicitante.

Blefaroplastia se recomandă, în general, la vârste mai înaintate, deși în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte, se poate face și mai devreme. În general, femeile solicită cel mai des această intervenție, însă aceasta se adresează și bărbaților, fiind considerată o procedură cu efect de întinerire, de rejuvenare facială.

Ce tipuri de blefaroplastie există?

Având două pleoape, există două tipuri de blefaroplastie, care tratează probleme diferite și se realizează prin tehnici diferite: blefaroplastia superioară, ce se concentrează pe regiunea dintre sprânceană și gene și blefaroplastia inferioară, ce se concentrează pe zona dintre gene și obraz.

Blefaroplastia superioară

În cazul blefaroplastiei superioare, linia de incizie se plasează în pliul normal al ochiului, astfel încât cicatricea devine invizibilă atunci când ochiul este deschis, respectiv închis.

Se excizează excesul de piele, conform desenului și se remodelează grăsimea, dacă este necesar. După aceea, se realizează hemostaza, ce are ca scop oprirea sângerării postoperatorie. Se suturează pielea și se pun niște pansamente fine, de culoarea pielii.

Blefaroplastia inferioară

Pentru blefaroplastia inferioară există două căi de acces: prin piele, în linia genelor sau pe interiorul pleoapei printr-un abord trans-conjuctival.

În cazul pleoapei inferioare, procedura este un pic mai meticuloasă și necesită expertiza medicului chirurg plastician. Inciziile sunt mai mici, se decolează destul de mult până la marginea orbitei, se remodelează grăsimea pe interior și apoi se fixează la unghiul extern al ochiului, pentru obținerea unui rezultat durabil în timp, după care se excizează surplusul de piele, exact ca în cazul pleoapei superioare.

Blefaroplastia la ProEstetica

Fiind vorba despre o zonă cu piele extrem de fină și sensibilă, chirurgia pleoapei necesită multă delicatețe chirurgicală. La clinica ProEstetica folosim tehnici minim invazive și multă finețe în timpul actului chirurgical. Utilizând fire de sutură foarte fine, inciziile devin practic insesizabile la 2-3 luni post-intervenție, astfel că oferim pacienților noștri un rezultat natural și discret.

Corecția chirurgicală a pleoapelor căzute și a pungilor de sub ochi este de obicei efectuată sub anestezie generală. Însă dacă este vorba doar de blefaroplastie superioară, aceasta se poate realiza sub anestezie locală, astfel că nu va fi nevoie de spitalizare.

Blefaroplastia îndepărtează cu succes excesul de piele, dar pentru un aspect cât mai frumos al pielii restante, se poate asocia în cadrul intervenției proceduri de tipul peeling chimic sau laser pentru o rejuvenare facială completă.

Ce se întâmplă după intervenția chirurgicală de blefaroplastie?

În primele 24-48 de ore de la intervenție, se recomandă aplicații locale reci. Capul se va menține într-o poziție elevată, pentru a limita edemul și umflăturile. Aceste reacții sunt normale în primele 2 zile după intervenție și orice fel de disconfort poate fi combătut cu analgezice.

Firele de sutură sunt suprimate la aproximativ 7 zile după intervenție. Fiind o structură extrem de vascularizată, pleoapa inferioară se vindecă un pic mai greu, după aproximativ 3 săptămâni.

În cazul pleoapei superioare, edemul și vânătăile persistă doar până la 7-10 zile.

Când voi vedea rezultatul intervenției de blefaroplastie?

Primele rezultate se văd imediat postoperator, prin absența pliurilor în exces. În schimb, rezultatul final poate fi apreciat la 2-3 luni după intervenție, atunci când cicatricile devin invizibile.

Rezultatul blefaroplastiei este permanent?

Pacienții se pot bucura de efectele blefaroplastiei pentru o perioadă lungă de timp. Însă, în acest interval de timp trebuie evitate: fluctuațiile de greutate, expunerea excesivă la soare sau lipsa protecției solare.

Dacă și tu ești nemulțumit de aspectul pielii din zona ochilor, dacă ai pleoapele căzute, o privire obosită și pungi sub ochi, poți să îți înviorezi rapid și cu ușurință expresia feței cu ajutorul blefaroplastiei.

Te așteptăm cu drag la clinica ProEstetica, locul unde medicina se realizează cu maximă competență și în maximă siguranță, locul unde restabilirea sănătății este completată întotdeauna de știința frumuseții!