Rinoplastia

Nasul este o trăsătură centrală a feței, iar dimensiunea și forma sa sunt factori-cheie ce determină atât expresia feței tale dar și frumusețea ta naturală. Dacă, din orice motiv, nu ești mulțumit/ă de aspectul nasului tău, procedura de rinoplastie este cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de orice complex legat de imaginea pe care o privești în fiecare zi în oglindă.

Beneficiile rinoplastiei la ProEstetica

 • Peste 25 de ani de experiență continuă în chirurgia plastică estetică
 • Corectăm forma nasului pentru a armoniza întregul chip
 • Eliminăm complexele de imagine
 • Remodelăm nasul pentru a obține forme și dimensiuni armonioase
 • Redăm echilibrul chipului tău
 • Ameliorăm problemele de respirație, inclusiv sforăitul
 • Reparăm deviațiile de sept
 • Rezultate naturale, fără semne de intervenție
 • Tratăm leziunile și traumatismele nazale
 • Redăm simetria și definim contururile în cel mai mic detaliu, pentru un profil atrăgător
 • Metode blânde, care asigură o recuperare rapidă
Programează-te aici

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este una dintre cele mai populare intervenții de chirurgie estetică. Procedura de rinoplastie remodelează, corectează și reface forma și dimensiunea nasului, cu scopul de a obține proporții mai plăcute din punct de vedere estetic, mai armonioase.

Echipa de chirugi plasticieni de la ProEstetica pot prin procedura de rinoplastie, să îți facă nasul mai mic, mai proeminent, mai subțire, sau pur și simplu să corecteze denivelările inestetice (cocoașa nazală).

Deși rinoplastia este cel mai frecvent efectuată din motive estetice, aceasta poate fi efectuată și ca o procedură de îmbunătățire a funcției respiratorii prin corectarea problemelor de respirație și ameliorarea simptomelor apneei în somn (oprierea respirației) și a sforăitului. În aceste cazuri, rinoplastia poate fi asociată cu intervenția de septoplastie, ce are rolul de a corecta septul nazal.

Există, de asemenea, mulți pacienți care apelează la rinoplastie în urma unor leziuni la nivelul nasului, de foarte multe ori o fractură nazală, suferite în timpul practicării unui sport sau ca urmare a unui traumatism.

Oricare ar fi motivul, abordarea chirurgicală a medicilor chirurgi de la ProEstetica este concepută special pentru a lucra cu trăsăturile naturale ale pacientului.

La ProEstetica, rinoplastia este efectuată cu scopul de a sculpta nasul, pentru a armoniza conturul feței și pentru a oferi un rezultat cât mai natural. Acest lucru necesită un echilibru delicat între dimensiunea, forma, contururile și definirea podului nazal și a vârfului nasului.

Remodelarea nasului necesită îndemânare, finețe și experienta chirurgicală, deoarece milimetrii fac diferența între un rezultat natural și unul care prezintă semne evidente de intervenție. Așadar, fie că vorbim de motive cosmetice, fie că vorbim de motive medicale, o intervenție la nas este cea mai eficientă și rapidă metodă de a scăpa de disconfort și de complexe.

Cine este candidatul ideal pentru rinoplastie?

Pot beneficia de rinoplastie:

✅ persoanele majore, ale căror trăsături s-au definitivat

✅ sunt sănătoase din punct de vedere fizic

✅ sunt deranjate de mărimea, forma, unghiul nasului

✅ cu leziuni sau traumatisme la nivelul nasului

✅ care experimentează apnee în somn, dificultăți de respirație sau care sforăie

Tipuri de rinoplastie

Rinoplastia închisă

Rinoplastia închisă are loc sub anestezie generală și constă în efectuarea a 2 incizii în partea interioară a nărilor. Prin aceste incizii, medicul chirurg plastician are acces la structura nasului, modificând astfel forma și dimensiunile acestuia, conform fizionomiei pacientului.

Rinoplastia deschisă

În plus față de rinoplastia închisă, rinoplastia deschisă prezintă și o incizie la nivelul columelei (zona care sapară nările). Medicul chirurg are o vizibilitate mai bună în acest caz asupra structurilor nasului. Incizia la columelă se vindecă foarte repede, astfel încât, la 3 luni după operație, devine insesizabilă.

Rinoplastia secundară

Este operația care se execută după o rinoplastie anterioară, a căror rezultate nu au fost satisfăcătoare.

Rinoplastia augmentativă

Deși sunt foarte rare cererile, există pacienți care își doresc o augmentare (mărire) la nivelul nasului, deoarece au un nas prăbușit, o proiecție mică a nasului, care le conferă un aspect turtit întregului chip.

În ce constă procedura de rinoplastie?

Preoperator

În primul rând, trebuie să aibă loc o consultație cu medicul chirurg plastician, pentru ca tu să fii informat/ă complet și corect cu privire la intervenție, să vezi dacă rezonezi cu chirurgul și să-ți împărtășești așteptările. Tot înainte de operație va fi înregistrat istoricul medical, inclusiv intervenții chirurgicale anterioare, medicamente și alergii.

Intervenția propriu-zisă

După anestezia generală, medicul execută incizia – închisă sau deschisă – ridică țesuturile care acoperă nasul și își croiește calea pentru a putea remodela structura nasului. Se îndreaptă septul, dacă este necesar, iar proiecțiile din interiorul nasului sunt reduse. După aceste proceduri menite să îmbunătățească respirația, structura de susținere a nasului (piramida nazală) este modelată în forma dorită. După remodelare, sunt reașezate țesuturile și pielea și se închid inciziile.Intervenția durează aproximativ 2-3 ore, însă se poate prelungi în funcție de complexitatea cazului.

Postoperator

Pacientul este ținut sub observație o noapte după intervenție, urmând ca începând cu a doua zi, să aibă loc externarea.

Recuperarea după rinoplastia la ProEstetica?

Rinoplastia are o recuperare specifică:

 • Este necesară o perioadă de repaus de circa 7 zile, timp în care se va menține un pansament.
 • Este normal ca după intervenție, să se formeze echimoze (vânătăi) în jurul ochilor, însă acestea dispar complet după aproximativ 10-20 zile. Pentru a grăbi acest proces, medicul chirurg îți va oferi sfaturi personalizate.
 • Dacă porți ochelari, va trebui să renunți la ei pentru aproximativ o lună, întrucât greutatea lor poate apăsa pe cartilajele încă moi.
 • Urmează tratamentul medicamentos prescris de medic, pentru a preveni apariția infecțiilor sau a durerilor neplăcute.
 • Activitățile curente se pot relua la câteva zile postoperator, dar efortul fizic este bine de evitat în primele 30-45 de zile.

Ce riscuri prezintă rinoplastia?

Rinoplastia este o procedură sigură, mai ales când este efectuată de medici chirurgi profesioniști, cu experiență în domeniu și atenți la detalii.

Complicațiile generale sunt cele comune oricărei alte proceduri invazive, fiind reprezentate de anumite dificultăți de respirație, ce pot apărea din cauza anesteziei generale.

Complicațiile locale, specifice:

 • sângerarea, care de obicei este oprită rapid prin procedee specifice
 • infecția este extrem de rară, fiind prevenită prin administrarea de antibiotice
 • tulburări de sensibilitate la nivelul nasului, temporare, dispar în câteva luni
 • neregularități de contur, asimetrii, ce se pot corecta printr-o intervenție de rinoplastie secundară

În clinica ProEstetica luăm toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscul apariției oricărui disconfort și a oricărei complicații postoperatorii.

Când se văd rezultatele intervenției de rinoplastie ?

Ca în cazul multor alte intervenții de chirurgie platsică estetică, obținerea aspectului final necesită un pic de timp și răbdare. Totuși, rezultatele finale - un nas redefinit, cu un contur armonios, în echilibru cu proporțiile feței - merită așteptarea!

Timpul de vindecare diferă de la persoană la persoană, însă rezultatele finale sunt vizibile după aproximativ 6-12 de la intervenția de rinoplastie.

Dacă și tu esti nemulțumit/ă de forma sau mărimea nasului tău și îți dorești să te simți mai bine în pielea ta, te așteptăm la ProEstetica - clinica unde știința frumuseții se împletește cu sănătatea, unde relația caldă dintre medic și pacient se completează cu servicii medicale complete și complexe, fără compromis!

Programează-te aici