• 13 MAI 14
  • 1

  Marire de sani cu implante: implante siliconice sau cu solutie salina?

  Va intrebati despre diferentele intre implantele de silicon si cele cu solutie salina? Despre posibilele riscuri ale implnatelor mamare? Ce se intampla daca un implant mamar se rupe? Colectivul chirurgical al Mayo Clinic, cel mai renumit centru chirurgical din lume, incearca sa raspunda.

  By Mayo Clinic staff

  Daca luati in considerare posibilitatea sa va faceti marire de sani cu implante mamare, probabil ca prima intrebare este ce tip de implant mamar sa folositi? Exista, va reamintesc, doua tipuri, implantul cu silicon si implantul cu ser, solutie salina.

  96
  « 1 de 7 »

  Galerie foto cazuri chirurgia estetica a sanului. Augmentare mamara.Reconstructie cu implant

  Care sunt diferentele intre implantele cu silicon si cele cu ser?

  Ambele tipuri de implante au un invelis exterior din silicon, diferenta consta strict in continut.

  Implantele mamare cu silicon
  Implantele siliconice sunt preformate, contin o cantitate prestabilita de gel de silicon — o substanta vascoasa, cu o densitate superioara apei, dar totusi fluid, care imita foarte bine consistenta tesuturilor umane. Majoritatea femeilor ce pot experimanta in cabinet cele doua tipuri de implante simt ca implantele cu gel siliconicost arata si par mai naturale la atingere.

  Implantele siliconice pot fi folosite pentru marire de sani dupa 22 de ani si pentru reconstrucite mamara la orice varsta.

  Implantele ce contin solutie salina, apa sarata sterila. Aceste implante se introduc goale si se umplu ulterior cu solutie salina sterila la un volum corespunzator noii forme, dorite, a sanului. Se pot folosi pentru marire de sani dupa 18 ani si pentru reconstructie mamara, asimetrii, la orice varsta.

  Ce riscuri prezinta operatia de marire de sani cu implante mamare?

  Indiferent de tipul de implant riscurile sunt:

  • Cicatricea poate modifica forma sanului (contractura capsulara)
  • Durere locala
  • Infectie locala
  • Modificari senzitive locale, reversibile
  • Ruptura implantului sau fisurarea acestuiae

  Corectarea acestor incidente poate necesita o abordare chirurgicala, desi majoritatea se rezolva prin tratament medical. Uneori poate fi necesara schimbarea, atunci cand acesta este rupt sau fisurat.

  Ce se intampla daca un implant se rupe?

  Implantul siliconic

  In cazul unui implant siliconic, exista posibilitatea sa nu observati nimic, niciodata, pentru ca siliconul este foarte bine tolerat si pentru ca are tendinta sa ramana in capsula formata in jurul implantului. Asta se numeste o ruptura silentioasa. Siliconul nu cauzeaza boli sistemice, reproductive sau cancer, totusi este posibil sa apara dureri locale si sa se modifice forma sanilor, in acest caz chirurgul va va recomanda scoaterea implantului. Daca doriti acesta poate fi inlocuit cu un alt implant in aceiasi interventie. In cazul in care un examen RMN detecteaza o fisura sau o ruptura fara ca forma sanului sa fie modificata si fara ca sa existe simptome, depinde de Dvs si de doctorul Dvs daca decideti pentru pastrarea sau scoaterea, cu eventuala inlocuire, a implantului.

  Ruptura unui implant mamar cu solutie salina
  Daca un implant mamar cu soluti salina se rupe, fisureaza, implantul se va dezumfla si forma sanului se va modifica. Solutia salina, sterila, se va resorbi din tesuturi fara nici un fel de consecinte, dar capsula siliconica va trebui cel mai probabil sa fie scoasa, un alt implant se poate insera in aceiasi interventie.

  Este starea implantelor monitorizata activ?

  Da. Ambele tipuri de implante sunt considerate sigure pentru marire, augmentare, mamara. si pentru reconstructie mamara. Studii stiintifice pe termen lung arata ca sunt sigure si aceste studii monitorizeaza activ si noile modele de implante, desi principiile dupa care sunt acestea construite respecta reteta clasica.

  Ce factori trebui luati in considerare inainte de a face o operatie de marire de sani cu implante?

  • Implantele mamare nu vor ridica sanii cazuti, pentru asta este nevoie de o procedura de ridicare de sani, asociata eventual cu implantele.
  • Implantele mamare nu sunt garantate pe viata. Ruptura unui implant este o posibilitate. De asemenea sanii imbatranesc, poate apare si un surplus ponderal, si asta va duce la modificari de forma si consistenta care pot necesita o noua interventie corectiva.
  • Mamografiile pot necesita incidente suplimentare pentru o buna vizualizare la o persoana cu implante mamare
  • Exista posibilitatea sa vi se recomande examene RMN mamare. Desi acestea nu sunt nocive, descoperirea unei fisuri, care altfel ar fi trecut neobservata, poate conduce la o noua interventie, nu neaparat necesara.
  • Alaptarea nu este afectata, de regula, dar sunt si cazuri care nu alapteaza, fara ca implicarea implantelor sa poate fi probata drept cauza unica.
  • Daca va decideti sa va scoateti implantele.  Este posibil sa aveti nevoie de alta interventie chirurgicala, cum ar fi o ridicare de sani sau alta forma de corectie pentru ca forma sanilor sa redevina conforma cu ceea ce va doriti.

  In concluzie?

  Alegerea unui tip de implant, siliconic sau cu solutie salina, este, in ultima instanta, o alegere personala, bazata si pe recomandarea chirurgului si eventual pe o simulare a formei sanilor dupa implant. Ambele tipuri de implant sunt sigure si proba celor 50 de ani de la primul implant, fara incidente, este un argument suplimentar.

  Adaptat de Dr. Eduard Ursuleanu dupa un material Mayo Clinic

  Articole similare:

  Lasa un raspuns →
 • Postat de Draghici Anamaria on 26/08/2017, 23:45

  buna ziua as dori o programare pentru luna septembrie eu atunci vin in tara mai exact daca se poate in jur de 20.09 pentru marire sani cu implant silicon si cateva detalii despre operatie ,pret etc .Multumesc

  Raspunde →

Lasa un raspuns

Anuleaza raspuns

Articole similare: