Clinica ProEstetica, un reper de excelenta in medicina privata

ProEstetica, brandul care a facut pionierat in chirurgia plastica, estetica si ambulatorie din Romania implineste 25 de ani.

Clinica medicala ProEstetica a fost infiintata in anul 1994 in Bucuresti de catre Dr. Dana Mihaela Jianu si Dr. Stefan Adrian Jianu, care au pornit la drum cu acest crez: de frumusetea umana se ocupa nu doar scriitorii si pictorii, sau din alta perspectiva specialistii in make-up si design vestimentar, ci si medicina. Mai mult, stiinta frumusetii, cea care se ingrijeste deopotriva de sanatate, de starea de bine interioara si exterioara, este cea care sustine si face posibile toate celelalte forme ale frumosului uman.

Cu mai putin de un secol in urma, batranetea incepea la patruzeci de ani, iar femeia peste 30 era considerata o frumusete apusa. Astazi tot mai multe femei se decid sa devina mame in preajma varstei de 40 de ani, iar batranetea isi intra in drepturi undeva in jurul varstei de 70. Acest lucru a fost posibil tocmai dezvoltarii spectaculoase a medicinei, care a redefinit granitele tineretii si a dat un nou sens frumusetii umane. Sloganul ProEstetica, Frumusete prin sanatate, neschimbat pana azi, defineste crezul fondatorilor, oameni pasionati in egala masura de medicina si de frumos.

Exista ani care marcheaza repere in istorie. Anul 1994 este unul dintre acestia. Este anul in care nationala Romaniei obtine un cel mai bun rezultat la Campionatul Mondial din SUA, anul in care Nelson Mandela devine presedinte dupa 27 de ani de detentie. in Romania este anul in care incepe marea privatizare.

Pentru dr. Dana Mihaela Jianu si dr. Stefan Adrian Jianu, 1994 este anul in care devin medici specialisti, dupa stagii de specializare in strainatate – Dana la, Hamburg; Stefan, la Zurich. intorsi in tara, se decid sa deschida, la rugamintea pacientilor, un cabinet privat intr-un apartament de bloc din Piata Amzei. De ce la rugamintea pacientilor?

Daca ne gandim cum aratau spitalele din Romania in anul 1994, vom intelege lesne ca era o mare nevoie de mediu decent de lucru. Pentru a ne face o impresie, in acea perioada se fuma in camere de garda din spitale, alaturi de pacientii veniti la consult. Iar acesta este doar un detaliu de ambient.

In timp, cabinetul a crescut organic: se mai inchiriaza in apartament in acelasi bloc din Piata Amzei. Aici va fi amenajata o sala de operatii si un salon post-operator.

Iar asta se intampla tot la rugamintea pacientilor, a caror nevoie de siguranta emotionala si fizica nu isi gasea raspunsul in sistemul medical de stat. Suntem in anul 1997, am avea nevoie cu totii de o calatorie in timp pentru a ne reaminti conditiile de atunci. In 2001 demareaza proiectul clinicii medicale din strada Tudor Stefan, in parteneriat cu Sjoerd Vogelzang.

Doi ani mai tarziu are loc deschiderea oficiala a clinicii, care cuprinde un bloc operator cu trei sali de operatii si saloane in ingrijire postoperatorie. Peste inca doi ani si tot la solicitarile pacientilor are loc extinderea clinicii ProEstetica cu noi specialitati: se inaugureaza un nou corp de cladire alaturi de cea existenta.

Anul 2007 marcheaza dezvoltarea catre o noua zona a sanatatii: intretinere, recuperare, wellness: are loc inaugurare Bali Spa Cornu ca parte a clinicii ProEstetica de Wellness. in 2008 se inaugureaza Medical Spa in cladirea ProEstetica Building. in 2010 se deschidere Centrul de Chirurgie Laser ProEstetica Building.

In perioada 2012-2013 incepe sa functioneze Centrul de Chirurgie Plastica Regenerativa (transplant de tesut adipos, lasere, PRP – platelet-rich plasma), celule stem derivate din tesut adipos. Un an mai tarziu, in 2014, se infiinteaza Asociatia Frumusete prin Sanatate dedicata persoanelor defavorizate (tratamente de chirurgie plastica reparatorie si flebologie).

In anul urmator, ProEstetica devine Unitate de Cercetare pe platforma Academiei de stiinte Medicale din Romania. Anul 2017 marcheaza parteneriatul cu Institutul Sanului. 2018 este momentul parteneriatului cu Monza: ProEstetica Hospital devine Centrul Medical Monza. Tot acum se infiinteaza Institutul Venelor, fondat de dr. Stefan Jianu alaturi de distinsi colegi.

Anul 2019 reprezinta tot un an cu multiple semnificatii: clinica ProEstetica aniverseaza 25 de ani, iar chirurgia plastica si estetica din Romania trece printr-un moment de reasezare si redefinirea a granitelor. Este contextul in care se lanseaza conceptul si clinica ProEstetica Regeneration, ce include tratamente laser si plasma ultramoderne, precum si alte terapii de rejuvenare, intr-un nou spatiu amenajat astfel incat sa ofere pacientilor o experienta senzoriala speciala.

Dr. Dana Mihaela Jianu considera ca principala grija a unui medic de aceasta specialitate trebuie sa fie respectul fata de pacient si de trasaturile unice ale acestuia. intr-un moment in care media promoveaza de prea multe ori modele de frumusete executate ”la stanta”, pacientul are nevoie sa stie ca nu tot ce isi doreste i se potriveste si ca orice exces poate deforma pe viata frumusetea naturala a chipului. Iar cel care are responsabilitatea de a consilia pacientul este medicul specialist.

Pentru ProEstetica anul 2019 este mai mult decat un an aniversar: este anul in care chirurgia plastica din Romania isi defineste coordonatele si modalitatile de adresare pentru a raspunde nevoii de siguranta a pacientului.

In cei 25 de ani parcursi de la infiintare, la Clinica ProEstetica s-au realizat momente de pionierat in medicina romaneasca : primul implant mamar siliconic, primul tratament cu laser endovenos pentru varice, primele reconstructii mamare cu tesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulara simultana ”AdipoLaser PRP ReJuvenation” (tehnica originala DR. Dana Mihaela Jianu) s.a. De la infiintare si pana acum s-au realizat aproximativ 25 de mii de interventii chirurgicale, cu metode minim invazive.

Lansarea ProEstetica Regeneration din 2019 vine sa puncteze doua deziderate: siguranta si naturalete. Profesionalismul la standarde de excelenta se regaseste in toate actele medicale realizate in ProEstetica. in plus, clinica ProEstetica marcheaza momentul aniversar si print-un gest de caritate. Prin Asociatia Frumusete prin Sanatate ofera pentru cazuri sociale tratamente in valoare de 25.000 lei pentru: tratamente post-traumatice (post-arsura, cicatrice), malformatii congenitale, interventii sani, operatie varice.

Cei 25 de ani de ProEstetica reprezinta mult mai mult decat parcursul profesional al unor oameni pasionati de medicina si de frumos. Acestia sunt totodata o scurta istorie a medicinei din Romania, in care solutiile medicale din mediul privat au aparut tocmai pentru a suplini diverse brese din sistemul de sanatate de stat.

Si, nu in ultimul rand, in care aparitia medicinei private a impulsionat evolutia medicinei din Romania catre standardele de calitate europene. De specialisti nu am dus niciodata lipsa, iar dr. Dana Mihaela Jianu si dr. Stefan Adrian Jianu sunt doua nume de marca, doua personalitati medicale care ar fi putut face cariera oriunde in lume. Doua personalitati care au ales sa ramana in tara si sa construiasca pas cu pas, pornind dintr-un mic apartament de bloc, un centru medical care reprezinta azi un reper in medicina privata din Romania .